tisdag 3 maj 2011

Aprilväder i maj

Dagen började med snöblandat regn och iskall vind. Jag undrar just hur mina luktärter klarat natten i kolonin? Iblnad känner jag mig som en ängslig morsa med mina blom- och växtbestyr. Finns blom-curling?

Igår blev det inget bloggande eftersom vi var på middag hos världens bästa Inger och Lennart. De är farmor och farfar till stora F och lilla B och världens goaste människor. Vi bjöds på god middag som alltid och några sköna och avkopplande timmar i deras uterum. Först runt halv tio var vi hemma igen och då orkade jag inte blogga.

I kolonin blommar körsbärsträdet och det är vackert!

I somras bar det goda bigarråer, men vi fick bara smaka några få. En dag, berättar grannen, att det helt plötsligt dök upp en otrolig massa fåglar som mer eller mindre länsade trädet på bär. Det gick oerhört fort och vi kände oss lite snopna när vi kom och fick se det tomma trädet senare den dagen. I år täcker vi det med nät.
Underbart är kort - det gäller att njuta av blolmningen den lilla tid den varar. Som väl är blommar äppleträdet något senare, så att vi får njuta av blomprakten lite till. Det ska bli spännande att se hur skörden blir i år. Äppleträdet och päronträdet beskars i februari av några duktiga trädgårdskillar och deras lärare, från Burgårdens lärcentrum. De gjorde ett toppenjobb och våra träd fick nytt liv. Jag vet inte när de beskars senast men det är många år sedan, långt innan vi köpte kolonin.

I kväll blir det inget trädgårdspyssel utan liten avskedsmiddag för stora F och hennes pojkvän - ännu större M. De åker till USA imorgon för att åka runt i bl.a. Portland och se naturen och träffa spännande människor under sex veckor. Det är inte utan att jag är orolig men de är kloka unga vuxna och resvana. Jag hoppas att de ska få en fantastisk resa med allt det där härliga man vill uppleva när man är i ett land för första gången. USA är ju så ofantligt stort så de kommer bara att se en bråkdel. I juni kommer stora F hem igen, för att sedan åka till England och jobba över sommaren. Säga vad man vill men tråkigt har hon inte!

4 kommentarer:

 1. Det trädet ser vi framemot att få se,ha en go stund med flickorna och Martin.

  SvaraRadera
 2. Åh, körsbärsblom - så vackert att det gör ont!
  Blomcurling finns garanterat, jag kände mig manad att bygga ett litet tält av fiberduk till min nyplanterade pion i helgen men nu, efter tre dagars iskalla vindar i Östersund, funderar jag på om jag ändå borde cykla ut till lotten och kolla om den fryser...

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt fint du har det. Jag är säker på morfar stolt tittar ner från sitt moln däruppe nånstans.

  SvaraRadera
 4. Tack snälla fina ni! Ja, Martin, jag hoppas det! Tack snälla. Din kommentar värmde lite extra! För er som inte vet så var vår morfar trädgårdsmästare. Av den sorten som inte görs längre liksom.

  SvaraRadera