måndag 30 maj 2011

Ny vecka


Åter från vackraste huvudstaden konstaterar jag att det är dyrt att äta och leva i denna stad. MIn shopping blev därför begränsad till en eau de toilette som jag länge varit sugen på att köpa, men inte förrän nu unnat mig. Den heter Clean och finns i flera olika dofter. För den som är osäker på vilken som doftar godast har Åhléns en trepack med småflaskor, så att man kan prova sig fram. Jag köpte dock en större flaska efter att ha luktat och provat en stund.

Det härliga med denna doft är att den doftar lite som nytvättade lakan. Inte så stark alltså utan mer fräsch och "ren". INte omöjligt att den därför heter så.



Nu längtar jag efter att mina pioner ska slå ut. Dessa blommor är ju konstverk i sig själva. Jag slutar aldrig imponeras av hur fantastiskt vackra de är!

Vädret är ju inte det bästa just nu, men jag funderar ändå på att åka till stugan och bo där nu när det blir flera lediga dagar i följd. Onsdag ska jag visserligen på studentuppvaktning men det går ju att åka dit efter det. Efter en helg i sta'n längtar jag efter jord under naglarna igen. Ogräset växer ju något så otroligt denna period. Jag har dock märkt att om man orkar rensa ofta och ordentligt i början av säsongen så får det liksom inte fäste och resten av sommaren kan man ta det betydligt lugnare med just detta trädgårdsarbete.

Igår blev jag ordentligt firad på Mors dag av lilla B. Hon hade dammsugit lägenheten, lagat middag, köpt blommor och en kokbok i present. Helt otroligt fint! Desserten var en mumsig limepaj med grädde som vi avnjöt framåt kvällen. Den fick mig att tänka på gode vännen Patricks fantastiska ananaspaj som nog är bland det godaste jag smakat. Här kommer receptet:

Ananaspaj
Fyllning 
1 brk creme fraiche
1 ägg
400 gr krossad ananas
2 tsk vaniljsocker
½ dl socker

Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 gr margarin
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Smält smöret till degen i en kastrull och blanda i de andra ingredienserna och rör till en smidig deg. Häll ut den i en pajform och tryck ut den i ett jämnt lager. Förgrädda i 200 grader ca fem minuter. Låt svalna och rör under tiden ihop fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 20 - 25 minuter eller tills smeten har "stannat" men inte tagit för mycket färg. Ät med en klick iskall vispgrädde eller lite vanlijglass av bra kvalitét. För den som inte tål mjölk är Tofulines vanlijglass toppen!

2 kommentarer:

  1. Jag kan skryta med två utslagna pioner......
    men mina står i en vas inne på rumsbordet, det räknas väl inte?
    inger

    SvaraRadera
  2. JO, de räknas om du inte har köpt dem!!!

    SvaraRadera