söndag 22 juli 2012

Semestertips nr 3 - Danmark!


Imorgon ska jag och stora F ta färjan över till Fredrikshamn i Danmark för att cykelsemestra fram till fredag. Våra nedslag kommer att bli Ålborg, Hjörring, Skagen och Fredrikshamn igen. Vi ska couch-surfa, något som stora F är fena på, men som är helt nytt för mig. Vi har packat "light", något som också är helt nytt för mig...

Couch surfing är enkelt förklarat att man är med i en slags grupp där man erbjuds att sova gratis hemma hos folk över hela världen, och man kan själv också erbjuda andra att sova hos en själv. På soffan en extrasäng eller i ens egen om man så skulle önska. det finns alla möjliga varianter.

Vi kommer att övernatta hos tre olika couch surfers och jag lovar att berätta mer när jag kommer hem igen. Jag ska äta remoulääääde, chokolääääde, och kanske is med flöööde. Möjligen blir det en citronvand också, för det är den godaste läskedryck jag vet. Tänk vilken lycka att få semestra med sin dotter som lär en ett helt nytt sätt att semestra! Jättespännande tycker jag!

Jag och stora F som aliens!

8 kommentarer:

 1. Hahahaha Aliens?! :)) Mest söta bara och väldigt lite aliens :))

  Couch-surfa...Låter farligt. Var försiktig! :)

  Ha det så kul och härligt på er cykelsemester!

  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Det låter jättecoolt!! Vill höra sen... cykla försiktigt, Maria

  SvaraRadera
 3. Spännande med soffgrejen. Hoppas på fräscha soffar hos hyggliga danskar då.

  Cykla lugnt Aliens!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Ha det så trevligt på ditt äventyr....har hört talas om det där....couch-surfa....men jag är för feg för att prova på....fast egentligen är det ju en jättebra sak....
  Cykla lungt...ska bli kul att få höra hur eran resa varit...
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Låter jätteroligt! Ha det så fint! Kram

  SvaraRadera
 6. Packa "light", hur gör man då? Måste man inte alltid ha en amerikakoffert med sig när man ska ut på tur? Allt eller inget kan ju hända, bäst att var förberedd. Jag har inte ens en "light" handväska. Våtservetterna jag envisas med att dra runt på kom till användning förra veckan när jag besökte en ganska enkel (ur kundsanitär synvinkel, ingen toa) uteservering. Damen vid grannbordet blev "bombad" av en fågel av större modell. Då funkade våtservetterna ganska bra.
  Trampa nu på i lugnt takt, se dig omkring och glöm inte att se dig för. Inga krockar och inga vurpor. Hjälm och sittkudde på. Hoppas att vädret blir alldeles lagom för en cykelsemester, inget regn, ingen motvind och behagligt solsken.
  Många kramar, S

  SvaraRadera
 7. Åh, vad kul det låter! Vilken äventyrlig mamma du är :) Önskar er en härlig semester. Ser fram emot att läsa om den :) Stor kram på dig!

  SvaraRadera
 8. Åhhh vilka fina aliens ska bli så spännande att få höra om er resa tillsammans : ) kram på dig fina fina Erika Sofia

  SvaraRadera