fredag 24 augusti 2012

Att sitta och uggla

Den här veckan har jag haft en massa egen tid på kvällarna, efter jobbet. Jobbet har varit så intensivt, precis som det brukar och ska vara vid skolstart. Mina nya ettor har gjort sitt intåg i skolan och jag har fått fjorton rara gossar på min lott. En riktigt vinstlott!

Kanske borde jag ta till vara på de här ensamma kvällarna, och göra en massa kul saker och träffa en massa kul människor. Det har jag inte gjort. Jag har varit hemma och bara varit. Likadant ikväll. Jag ska nog inte göra någonting eller träffa någon alls. Imorgon är det lördag och jag vet inte om jag vill eller orkar hitta på något. Lördagkväll! Då borde man ju göra något. Eller? Jag får se om jag orkar eller om jag sitter hemma och ugglar hela helgen.

PÅ tal om att uggla så har jag en brorson som heter Elias. Han tycker väldigt mycket om ugglor och har till och med (med lite hjälp av sin pappa) byggt en uggleholk. Den ska upp i ett träd hemma på deras tomt, men väger tydligen bly, så vi får se hur det går. NU är det kanske någon som sitter och funderar på om det ska komma ett recept på stekt uggla, haha! Oroa er inte. Det finns gränser även för mig.

Ett pysseltips kommer dock. Jag gjorde ett ugglekort/ugglemobil härom dagen. Det ska min brorson få att hänga i sitt fönster om han vill. Därför får inte du, bror (om du läser detta), tala om för honom att det finns här på bloggen! Det ska bli en överraskning. Lilla B tipsade mig om ett kul kort, som jag lånade rakt av, fast på fri hand. Jag tycker nog att det blev ganska fint, av gamla restpappersbitar. Scrapbooking på engelska...


15 kommentarer:

  1. Tycker det låter helt underbart att bara vara...tyvärr har det blivit lite för lite av det här....får ta igen det nu när hösten knackar på....
    Nu ska jag göra en sallad...lasta cyklen och iväg och fiska kräftor....
    Trevlig helg på dej....
    Förresten...ugglor är ju kloka djur och klok är verkligen du...jag läser din blogg varje inlägg men är lite dålig på att kommentera (det är det där med tiden igen)....och jag får mej alltid en funderare....och det gillar jag...
    Kramar från en nattuggla ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kära nattuggla! Jag är glad att du läser min blogg och tycker om den. Känn dig aldrig tvingad att kommentera. När och om du gör det blir jag så klart jätteglad, men det ska vara frivilligt. Alltid.

      Jag hoppas att ditt kräftfiske blir lyckat! Själv kom jag hem från skogen med en stor påse kantareller i dag. Gott det också! Kram på dig!

      Radera
  2. Ibland behöver man man bara vara, riktigt skönt tycker jag! Det finns tider när man inte har tid för det, så njut du bara :) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska försöka släppa pressen att alltid hitta på nåt, jag lovar! Kram till dig!

      Radera
  3. Att uggla kan vara väldigt välbehövligt. Brukar själv göra det emellanåt. Och jag gillar ugglor. Kikade idag på en kudde med ugglemotiv. Nu är min rast slut. Jobbar i fyra dagar men ids inte tänka så mycket på det. Tänker bara bränna av timmarna...

    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera
  4. Låter helt underbart att bara vara och mysa lite för sig själv :) Med riktigt små i huset finns inte alltid den tiden hos oss men var tid har sin charm som det heter. Önskar dig en riktigt fin helg, kram vännen!

    SvaraRadera
  5. Åhhh Erika underbart med ugglor känns väldigt mycket höst för mig med ugglor : ) Hoppas du orkar göra något im kväll. Om jag kunde skulle jag gå på bio gärna ihop med dig : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  6. Är ensamhet självvald, kan den vara riktigt skön. Lite lite ensamhet här ibland, vill inte ha mycket, men liiite. Fick 1 h med bok och glas vin här i eftermiddags, lite skönt faktiskt.

    Men du gravad uggla hade kanske varit något, eller späckad? Mmm, mumsigt... ;o)

    Kram Malin

    SvaraRadera
  7. Titta så fint!! Brorsonen kan vara lycklig han!
    Jag vet hur tufft det är att starta upp med ny klass på hösten..så det är inte konstigt att du bara vill vara..att uggla..som du skriver..hihi..


    ha det gott!! Kram Kram Sanne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Och jag är lycklig över brorsonen minsann. Kram!

      Radera
  8. Hej!
    Samlar du också på ugglor? Det gör jag också. Visst är dom fina :) Jag blir jätteglad när det dyker upp ugglor här och där i affärerna och nu har jag hittat den ultimata uggleaffären på nätet. http://uggleshoppen.se Jag har själv köpt halsband och t-shirtar men de har jättemycket fina grejer.
    Uggla på! :)

    SvaraRadera