söndag 3 februari 2013

...och en kökspryl till

Magsjukan fortsätter i familjen. Nu ligger två till nere för räkning. Jag läser era bloggar kära vänner, men har inte haft tid att kommentera. Hoppas att ni vet hur mycket jag uppskattar era skriverier!

Avdelning köksmaskiner fortsätter också. Jag har en chokladsmältare. Eller... lilla B har en chokladsmältare som hon fick som premie när hon sålde jultidningar för länge sen. Den är av en ganska enkel modell men fullt funktionell även om chokladen inte alltid blir så varm som jag skulle önska.

Fördelarna med en chokladsmältare är många. Du slipper få vattenånga i chokladen, vilket lätt händer när man smälter choklad i vattenbad. Chokladen blir nämligen ful och grynig om det kommer vatten i den. Du bränner inte chokladen vilket ibland är fallet när du kör den i mikron. Bränd choklad gör ingen glad!

Bild från: http://www.huizertaartje.nl/workshops/workshop-cakepops/
Nu är det så att jag önskar mig en ny chokladsmältare med fler funktioner. Större skål, fler värmelägen och därmed helt enkelt bättre resultat. Jag har införskaffat en cakepopformare samt rosa candy melts för att kunna baka riktigt goda och fina cakepops. Om man gör cakepops av kladdkaka och sedan doppar dem i något gott tycker jag att det är en alldeles utmärkt "kaka" till kaffet. Visserligen ser den ut som en klubba och kanske ursprungligen är avsedd för barn, men det struntar jag i. Jag är precis så barnslig att jag tycker att cakepops är jättefina.

Brukar ni baka cakepops eller är det bara jag som är så barnslig??? Och hur smälter ni choklad? Micron? Vattenbad? Chokladsmältare? Någon kanske har ett tips på märke nu när jag funderar på en ny???


17 kommentarer:

  1. Jag har inga nymodigheter alls i köket så jag kör på vattenbad. Åhh men milde tid så gott det lät med cakepops av kladdkaka! Ja cakepops är jättefina. Du har helt rätt i det!

    Magsjuka...så hemskt! krya på er!

    Kram min cakepop ;))

    SvaraRadera
  2. Klart du ska vara barnslig, det blir roligare då! Jag smälter i vattenbad och tycker det brukar funka bra :) Hoppas den där magsjukan ger sig av! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det skönt att vara barnsligt! Kram!

      Radera
  3. Fy för magsjuka! Hoppas det är över snart.
    Jag smälter choklad i mikron, har funkat bra.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det funkar ju alltid. Det jag gillar med smältaren är att den kan stå på och chokladen håller sig smält medan man doppar kolor/kakor m.m. Kram!

      Radera
  4. Jag har aldrig ätit cakepops men det låter så himla gott!!
    Jag hoppas ni snart blir bättre från den där ettriga magsjukan.
    Jag smälter alltid i micron, några sek i taget så att den inte bränns. Funkar jättebra!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är supergott! Jag gillar dock inte de som är gjorda av sockerkaka och philadelphiaost. De är för kladdiga för min smak!

      Micron funkar fint!

      Radera
  5. Hoppas dina familjemedlemmar blir friska snart! Usch, tråkigt med magsjukan!
    Chokladsmältare låter spännande!
    Jag har gjort cakepops bara en gång! Måste nog göra det flera gånger! :)
    Ha en toppen måndag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Hoppas att också din måndag blir fin! Kram!

      Radera
  6. Hej fina fina DU!
    Tack för dina gulliga och hjärtliga kommentarer:) dom gömmer jag i mitt hjärta och tar fram när jag mår mindre bra eller tycker att allt är upp och ner, för så är det ju tyvärr ibland. Livet är inte lätt, vi prövas lite för hårt ibland tycker jag...
    Jag tjuvläser inne hos dig också utan att kommentera, ibland är det skönast att bara läsa, man orkar liksom inte skriva och jag tror och hoppas att det är OK så
    också. Jag kan inte skriva bara för skrivandets skull, hela jag måste vara med.
    Jag är också (tack och lov) så barnslig att jag älskar cakepops! det var ganska längesedan jag åt...kanske dags för det igen.
    Köksprylar är det ganska ont om hos oss, (jag väntar ju på skafferiet;))så chokladen smälter jag i en skål ovanpå en kastrull med sjudande vatten.

    Det låter som att Du har alldeles förfärligt mycket "över" dig just nu... men var rädd om dig! det finns bara en Erika G och dygnet har bara 24 timmar!!
    Jag hoppas innerligt att familjen kryar på sig och att ni får lite lugn och ro framöver.

    varmaste kramar från mig
    //Lisa

    SvaraRadera
  7. Tack snälla du! Vi fortsätter som nu att stötta varann i blogglivet och det verkliga livet också. Kommentarerna får komma när vi orkar och har lust. Tack för dina fina ord! Kram!

    SvaraRadera
  8. Hej!

    Kul att du hittat till min blogg och vill vara med i min utlottning. Magsjuka.....hu...bland det värsta som finns.
    Enda fördelen är att det brukar gå över snabbt.

    Må så gott

    Kram Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättefin tävling du har. Jag hoppas att jag vinner de finfina sockorna! Kram!

      Radera
  9. Åhhh krya på dina familjemedlemmar urk : ( för influensor av alla slag! Nu ska vi åka och bada! kram Sofia

    SvaraRadera
  10. Fy fy fy... för alla otäcka sjukdomar som går just nu.
    Jag älskar cakepops och skulle vilja kunna göra snygga, som denna tjejen http://m.bakerella.com/pops-bites/cake-pops/ , men jag har inte det handlaget. Fast då kanske jag inte skulle vilja ära upp dem... ;-)
    Små mängder choklad smälter jag i micron och större i vattenbad på spisen. Men då gör jag å andra sidan inget avancerat med den.
    Stor kram.

    SvaraRadera