fredag 19 december 2014

Lucka 19

T är dagens luckinnehåll och det får stå för Tidning, och då jultidning. Redan mitt i sommaren skickas reklam ut till barn i Sverige om att de kan sälja jultidningar och tjäna ihop egna pengar samtidigt som de får fina premier för tuuuusentals kronor. Ja, alltså om de lyckas sälja bra.

Min lilla B sålde en gång i tiden och fick ihop till både dansmatta och soda stream-maskin. Hon sålde mest till vänner och bekanta och gick inte kring och knackade dörr hos okända. Det har förändrats ganska mycket sedan jag var barn. I min klass gick en tjej vars familj inte direkt hade det gott ställt och jultidningsförsäljningen gav henne möjlighet till lite egna fickpengar. Hon var så charmig att jag tror att många köpte av henne bara för att hon var så himla snäll och rar och dessutom väldigt söt.

Som barn fick jag och min lillebror alltid varsin jultidning  i strumpan på julaftons morgon. Jag fick Sagoprinsessan och lillebror fick Bland tomtar och troll. Tidningen var utläst ganska snabbt och sen blev ändå väntan på Tomten väääldigt lång. Men det var okej. Jag kunde ju alltid läsa tidningen en gång till och dessutom lillebrors.

För ett par år sedan fick jag tag i en hel bunt med gamla julböcker av just Bland tomtar och troll. Dessutom till ett högst facilt pris. Jag har inte läst alla ännu, för numera finns så mycket annat att göra på julaftons förmiddag men jag hoppas att det blir av någon gång.4 kommentarer:

 1. Åhhhhh du skriver så bra min kära vän Sofia

  SvaraRadera
 2. Åh ja, dom där jultidningarna:) Anki fick alltid, som barn, vänta snällt tills julafton med att få lägga händerna på jultidningarna. Sen läste dom hela dagen tills resten av julklapparna skulle packas upp. Håkan hade ingen sådan tradition så det blev lite av en kulturkrock när vi slog våra påsar samman:):)
  Nu har vi inte köpt några jultidningar på evigheter, vi väntar till mellandagsrean istället:)

  Vilken fin julkalender du har, vi har läst i kapp alla inläggen och öppnat luckorna nu eftersom tiden i veckan inte har räckt till riktigt. Herrn jobbar som en galning och frun får därmed sköta marktjänsten så gott det går, med kassa revben och ryggen... Men snart är vi lediga tillsammans och det ska bli såååå skööönt!

  Ha en kanoners fin helg, krama på varandra från oss!

  SvaraRadera
 3. Jag har också sålt jultidningar som barn och minns bra en genomskinlig telefon jag fick :) Kram!

  SvaraRadera
 4. Tomtar och troll väcker mina barndomsminnen. God Jul!

  SvaraRadera