Bilden är lånad från http://www.tasteline.se/ |
1 msk rapsolja
a lök, fint hackad
2 vitlöksklyftor, rivna eller finhackade
1/4 tsk salt
1 tsk chiliflingor
800 g krossade tomater
80 ml sirap
80 ml vitvinsvinäger
2 msk socker
1 msk senap
2 tsk liquid smoke
Stek löken i oljan på medelhög värme tills den fått färg. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare en minut. Tillsätt övriga ingredienser, utom senap och liquid smoke. Låt småputtra i minst 30 minuter, helst en timme, utan lock.
Tillsätt senap och liquid smoke, låt puttra fem minuter ytterligare. Mixa till en slät sås.
Mums!
Vi får se vad det blir av dom "gravade gubbarna" här hemma. ;)) Jag hoppas dom blir goda.
SvaraRaderaHaha! Ja, man vet aldrig! ; )
SvaraRadera