Inläggets rubrik må vara lite fel eftersom det är få som skriver med penna i vårt land i dessa dagar. Men jag tyckte att den var fyndig och därför får den stå kvar.
Disktrasor utan socker |
Människor med förmågan att uttrycka sig vasst, precist och
lite tyket beundrar jag. Eller… Jag beundrar deras förmåga att uttrycka sig i
skrift. I mattidningen Allt Om Mat gjorde man för några år sedan en recension
av samtliga viner i Systembolagets sortiment och vinprovarnas kommentarer
gjorde mig lycklig. Det fanns beskrivningar som hyllade viner men också
beskrivningar som kanske hade fått mig att gråta om jag varit producent av de lite
mindre lyckade vinerna. Ett vin, som är ganska känt för att vara billigt,
beskrevs smaka som ”sockrad disktrasa”. Och så vidare. Jag önskar att jag hade
sparat denna recension för den var lysande rent språkligt.
I tidningen Äkta Mat skriver Lisa Förare Winbladh om olika
saker och företeelser inom matvärlden. Hon svarar också på läsarfrågor på ett
fullkomligt briljant sätt som får mig att le när jag läser och någon gång att
skratta högt. Jag är oerhört svår att roa så att jag skrattar högt vid läsning,
så detta är i det närmaste en bedrift.
Bästa svenska mattidningen någonsin! |
Lisa Förare Winbladh är journalist och i det närmaste
jämnårig med mig. Hon är matkonsult, kokboksförfattare och min nya idol. Jag
måste bara köpa hennes bok Matmolekyler : kokbok för nyfikna. Även om jag
egentligen har köpstopp för kokböcker. Men den här boken är ju inte en kokbok i
vanlig bemärkelse utan mer en bok om hur maten fungerar. Så visst kan jag väl
få köpa den?!
en bok till kan man nog köpa : )
SvaraRaderaTack!!!!!!!!!!!!!!!!!
RaderaJa o ja köp den!! Äsch då, jag tycker du får köpa alla böcker du vill!
SvaraRaderaKram!
Tack!!!!!!!!!!!!!!!! Då gör jag det! Kram!
RaderaJag erkänner att jag är lite språkpolis, men jag försöker hålla det för mig själv. Det jag mest retar mig på är när folk inte kan skilja på de och dem. då reser sig raggen på mig! Apropå böcker, så läser jag nu en av julklappsböckerna, som handlar om Ada Nilsson och hennes arbete på barrikaderna. Intressant.
SvaraRaderaDen boken låter spännande! Fler kvinnoöden borde berättas!
RaderaSpråkpoliser är vi allihopa, allihopa...
Hahaha, jag har inte läst något ur Äkta Mat men nu bara måste jag ju helt klart! =) Jag gillar inte heller särskrivningar, stavfel mm men när jag skriver både på engelska och svenska kan jag lätt bli schizofren... kram min fina vän!
SvaraRaderaDu skriver utmärkt kära vän! Kram!
Raderaåhh måste köpa den tidningen : ) kram på dig fina Erika ps. Åker till New York med min mamma Ulla! Restan av familjen är hemma och tar hand om varann och huset : )
SvaraRaderaJa gör det! Hoppas att du får en riktigt fin resa! Kram!
RaderaHej! Någon sa att en bloggare skrivit något gulligt och det var du! Matmolekyler finns som billig och snygg pocket, så klart du kan unna dig den! :-) Trevlig läsning!
SvaraRaderaTack snälla för att du tittade in hos mig. Nu är min dag gjord! 😃
Radera