Chokladmazariner med espressoglasyr
16 mazariner
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1/2 dl strösocker
100 g kylskåpskallt smör
Fyllning
200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
2 msk kakao
Espressoglasyr
3 dl florsocker
1 msk kakao
3-4 tsk espresso eller annat starkt kaffe
Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret i en bunke så att det blir finfördelat. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg, Täck med plastfolie och låt vila minst en timme i kylskåp.
Värm ugnen till 175 grader. Smörj 16 mazarinformar. Riv mandelmassan och vispa den med smöret till en slät konsistens. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i kakao.
Tryck ut degen i formarna och fyll dem till hälften med fyllning. Grädda mazarinerna i ca 15 minuter. Låt svalna.
Rör ihop en tjockflytande espressoglasyr. Bred ett tunt lager glasyr på varje mazarin och strö över kokosflingor.
(Ur Sommarens söta av Monica Eisenman och Lisa Eisenman Frisk)
Jag tog sådana där engångsfolieformar och det gick fint. Man får vara lätt på handen bara när man trycker ut degen i dem. Annars blir de oformliga, hihi!
Lisa och Monica - mina bak-idoler |
Ingredienser
2 gelatinblad
rivet skal från en citron
5 dl vispgrädde
½ dl strösocker
1 msk torkade lavendelblommor
Hallonsås
200 g hallon
1 dl florsocker
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Värm lavendeln under omrörning i en tjockbottnad kastrull i ca 20 sekunder. Häll i grädde och socker och sjud på svag värme i ca 3 minuter.
Mixa hallon och florsocker med en mixerstav eller i matberedare. Häll hallonsås på toppen av varje pannacotta och servera. Dekorera gärna med en kvist färsk lavendel om du har!
Det låter gott!!!!
SvaraRaderainger
Mmm, du ska få smaka på lördag!
SvaraRadera