300 g jordnötter
1 ½ msk matolja
10 g finhackad färsk ingefära
1 stor finhackad lök
4 msk finhackad citronmeliss
2 tsk gul curry
1 tsk salt
1/2 dl strösocker
½ tsk cayennepeppar
5 dl kokosmjölk
Mixa jordnötterna grovt. Fräs ingefäran i olja, utan att den tar färg, lägg i löken och låt mjukna. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp. Sänk värmen och småkoka ca en timme. Passa såsen så att den inte bränner fast i grytan (använd gärna en järngryta). Om såsen blir alltför tjock, späd med lite vatten. Smaka av med mer peppar om smaken är för tam.
Njut!
Receptet var en gång i tiden publicerat i ICA-kuriren vill jag minnas. Det var innan det fanns kokosmjölk i vanliga affärer. Vi stod och gjorde kokosmjölk hemma på spisen genom att koka vatten med kokosflingor och pressa ut vattnet... Ambitiöst, eller hur!?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar