Det betyder att bloggens trädgårdsbestyr kommer att minska drastiskt, vilket de redan har gjort. NU vrider det mot pyssel och matlagning istället. Jag hoppas att ni kommer att vara med mig ändå? Det är många som läser men få som kommenterar. Lämna gärna en kommentar eller ett önskemål om vad ni vill att jag ska ta upp i bloggen.
Igår åt vi kalkonstek till söndagsmiddag, och jag måste verkligen rekommendera kalkonkött för er som kan få tag i det. Vitt kött är mycket nyttigare än rött kött och klimatsmartare (även om naturligtvis vegomat är ännu smartare). Jag handlar all min kalkon hos Ingelstad kalkon som har två butiker här i Göteborg. De har en massa gott som frestar.
Varje månad finns ett erbjudande som man får om man är medlem (kostar ingenting). Blir man miljökund får man erbjudande på nätet och lite extra rabatt. Den här månaden är det kalkonstek som är erbjudande och man får 30 % rabatt på kilopriset. Jag köpte både färdigmarinerad och färsk utan kryddor.
Bild från www.ingelstadkalkon.se |
När innertemperaturen var 70 grader tog jag upp köttet och gjorde kantarellsås av skyn. Till detta åt vi potatis och blomkål. Från hemmaskafferiet smakade vi en massa goda saker till:
Svart vinbärsgelé, äpplemos, päronchutney, äpplegelé med timjan... Det blev kanske lite väl många saker men vi ville prova om allt smakade gott och det gjorde det!
Håller med Dig kalkon är toppen
SvaraRaderaLåter jättegott!
SvaraRaderaKram, Sanna
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaJag glömde att skriva att köttet inte alls krymper lika mycket som t.ex. nöt- eller fläskkött gör vid tillagning. Därför är det högre priset kanske mer motiverat.
SvaraRaderaTack för att ni tittade in! Kram!