tisdag 5 november 2013

Crock Pot med kalkon

Igår bjöd jag på middag för första gången på flera veckor. Det var mina älskade barns högst älskade farmor och farfar som äntligen kunde komma hem till oss sjuklingar. Vi är ju på bättringsvägen nu, och äta skulle vi ju hur som helst. Huvudrätten var en gryta i vår Crock Pot. I den sköter sig allt själv och det tog tio minuter att lägga allt i grytan och trycka på knappen. Jobbigt? Nej knappast. Efter sex timmar var kalkongrytbitarna så möra och allt annat i grytan bara doftade och smakade. Kokt kött är bra för mig nu, men detta smakar ju så mycket mer fast det är snällt mot magen.

Bild: www.koketcetera.se


Kalkongryta i Crock Pot

1 kg kalkongrytbitar från Ingelsta kalkon
1 gul lök
1 färsk liten vitlök
2 morötter
1 dl rödvin
2 dl vatten
4 lagerblad
1 tsk torkad timjan
2 krm svartpeppar
4 msk kalvbuljong
1 pkt cocktailtomater
2 msk tomatpuré

Tillsätts efter fyra timmar
2 dl blandsvamp (förvälld)
1 dl syltlök
2 spanska grytkorvar från Ingelsta kalkon

Tillbehör
Cornichons
Vinbärsgelé
Rårörda lingon

Lägg kött, skalad och klyftad lök, skalad och skivad morot, finhackad vitlök och cocktailtomater i grytan. Slå på kalvbuljong, rödvin och vatten. Rör ner tomatpurén och kryddorna. Sätt på locket på Crock Pot och ställ på långsam tillagning. Efter fyra timmar lägger du i svamp, syltlök och skivad grytkorv. Rör om så att allt blandas. Passa på att andas in de underbara ångorna. Tillaga två timmar till eller tills du tycker att köttet är mört och fint.

Servera grytan med kokt potatis eller som vi - med mos av palsternacka och potatis. Supergott!
5 kommentarer:

 1. Men nää!! Hela min långa kommentar som var ganska klok och nästan lite rolig försvann för att vårt internet la av! Fy vad jag blir arg!

  Mycket kort sagt så kan jag känna de underbara ångorna ända hit! Underbart gott Erika.

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Ja, visst är det typiskt när man väl tar sig tid att skriva något fyndigt! Men dina kommentarer värmer alltid! Kram!

   Radera
 2. Ja, Crock-Pot:en är verkligen en tidsbesparande mackapär. LOVE IT too!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är den bara så bra att ta till, när just tiden eller orken är en bristvara!

   Radera
 3. Förstår att en sådan gryta är ett måste! Desserten kommer jag inte att ha tålamod tid men den verkar fantastiskt god. Grytan skall jag däremot göra! Kram bp

  SvaraRadera