Eftersom lilla B är en mästare på att hitta bra recept och inspirerande bilder, som hon sedan lägger ut på sin blogg, lånar jag ett recept som hon har hittat hos bloggaren Baked Perfection. Det är en blogg med recept som gör mig helt matt. Receptet jag tänkte lägga ut här är ganska passande till jul, eller varför inte när som helst? Nötter är ju alltid gott, om man inte är allergisk förstås...
www.bakedperfection.com |
I Göteborg åker man till Gamlestan där affären ligger. En jättebutik med allt ifrån pärlcouscous till falafel, inlagda grönsaker och nötter i långa banor. För att inte tala om deras oliver, oh lala!
Pekannötter med kanelsocker
2 äggvitor
1/2 matsked vaniljextrakt
1/2 matsked
450 g pecannötskärnor
2,3 dl socker
1 matsked malen kanel
1/2 tesked salt
Sätt ugnen på 120 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Blanda äggvitor, vanilj och vatten i en förslutningsbar påse. Blanda socker, kanel och salt i en likadan påse. Lägg nötkärnorna i påsen med äggviteblandning. Förslut påsen noga och skaka tills nötterna är täckta av smet. Häll över nötterna i påsen med sockerblandningen. Förslut och skaka tills nötterna är täckta av kanelsocker. Sprid ut nötterna på bakplåtspapperet. Baka dem i ugnen i en timme. Rör om ibland så att de får färg på båda sidor.
De här nötterna tänker jag bjuda på när jag har glöggmingel hemma hos mig om ca två veckor. Gott, va?!
I frestelsens spår ska vi alla vandra... ;)
SvaraRaderaåh de här ser riktigt gott,kommer du kunna hålla dig i hela 2veckor.vore de ja skulle ja nog ätit upp allt innan festen skulle börja,heheheh
SvaraRaderaMmm, det låter fantastiskt gott!
SvaraRaderaHåller med Amy!!!!! gahhh Erika de ser så gott ut jag som ÄLSKAR nötter : ) kram din bloggvän i ett MÖRKT Hjo!
SvaraRaderaHaha:) Nej fy för nutriletteluncher! Hellre tar jag en näve ( läs 5) av de här nötterna!!!
SvaraRadera