www.bakedperfection.com |
Till jul gör jag gärna godis som ni vet, och de här pekannötterna med kanel, salt och socker är nog favoriten. Jag har fått låna bilden från en annan bloggare och receptet kommer ifrån henne också. Jag publicerade det här receptet redan 2012 men det är värt en repris! Pekannötter är dyrt så ät dem med andakt!
Pekannötter med kanelsocker
2 äggvitor
1/2 matsked vaniljextrakt
1/2 matsked vatten
450 g pekannötskärnor
2,3 dl socker
1 matsked malen kanel
1/2 tesked salt
Sätt ugnen på 120 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Blanda äggvitor, vanilj och vatten i en förslutningsbar påse. Blanda socker, kanel och salt i en likadan påse. Lägg nötkärnorna i påsen med äggviteblandning. Förslut påsen noga och skaka tills nötterna är täckta av smet. Häll över nötterna i påsen med sockerblandningen. Förslut och skaka tills nötterna är täckta av kanelsocker. Sprid ut nötterna på bakplåtspapperet. Baka dem i ugnen i en timme. Rör om ibland så att de får färg på båda sidor.
Mums med nötter, som liten åt jag det inte! Som vuxen äter jag det i alla former året runt! Oftast naturella pga nyttigheten ; ) kram på dig ni. Fina vän och hälsa! /Sofia
SvaraRaderaNötter är både gott och nyttigt! J hälsar tillbaka! Kram!
RaderaNötter äter jag gärna och de passar bra i raw bakverk och i energibollar. Kram!
SvaraRaderaJa, nötter passar liksom i allt. Om man inte är allergisk... Kram!
RaderaMan kan ju undra om folk har ro att sitta och knäcka nötter. Näää....tror på färdigknäckta smaksatta nötter. Kanel är ju en favoritkrydda.
SvaraRaderaJa, det ska ju gå fort numera. Men min sambo gör det gärna. Men han är inte så snabb...
Radera