Här hemma är det fortfarande fokus på äpplen och päron. Jag funderar allt vad jag kan på hur jag ska kunna variera tillagningen av frukten. Tyvärr är det ju så fuktigt i vår källare - annars kunde vi sparat frukten där, inlindad i små papper som man gjorde förr.
Av lilla goa B fick jag förra året en bok om just äpplen och päron. Boken står för tillfället i kolonistugan, så jag får se till att hämta hem den nästa gång jag åker dit för att hämta äpplen.
I dag får ni hålla till godo med ett recept på världens godaste kokoskakor. De är utropade till det av en kakexpert, nämligen min numera bortgångna faster Dodo. Jag kallas själv för Dodo av mina brorsbarn och jag har därför kallat kakorna för Faster Dodos kokoskakor.
Bild från www.recept.nu |
Gör så här:
Sjud två lättvispade äggvitor med 1 1/2 dl strösocker och 3 dl kokosflinogr tills smeten blir tjock. Akta så att du inte bränner smeten!
Klicka ut 30 toppar på en plåt och grädda i 200 grader i ca 10 minuter. När kakorna svalnat doppar du deras undersida i smält mörk choklad. Ställ på ett bakplåtspapper att stelna. Mums!
Brukar ofta använda detta recept när jag får äggvitor över. Lika bra utan choklad (har en mjölkallergiker i familjen. Tål inte choklad).
SvaraRaderaVad bra! Ja, de funkar ju finfint utan choklad också. Vill man kan man ju använda mjölkfri choklad annars. Tack för att du tittade in!
Radera