Nu till hösten blir det gott med grytor och ugnsbakade godsaker. Till det passar egenplockade lingon och svamp bra. Än har jag inte kommit ut i svampskogen men jag och J har en plan om ett par veckor. Om det inte regnar då också förstås. Jag fattar inte var allt vatten kommer ifrån men det är en annan historia.
Bild och recept: www.ica.se |
Päronchutney
4 portioner
3 päron
1 gul lök
1 msk olja
1 dl vitvinsvinäger
1 dl socker
1. Skala, kärna ur och skär päronen i cm-stora bitar. Skala och finhacka löken.
2. Fräs päron och lök i olja. Tillsätt vinäger och socker. Låt koka under lock ca 30 minuter tills päronen är mjuka och såsen har fått en sirapsliknande konsistens.
Jag tror att den här chutneyn blir väldigt söt. Vill man ha den mindre söt bör man minska sockret men då öka med ett päron, skulle jag tro.
Du är så duktig med att göra godsaker av frukt och bär.
SvaraRaderainger
Tack! Du är så snäll så du ska få smaka!!! Kram!
SvaraRadera