I dag bjuder jag på ett recept på rocky road-brownies. En sockerbomb för den som nu inte har skippat socker och det som är sött. Receptet är pimpat av mig själv efter ett gammalt recept. Håll till godo!
Rocky road-brownies, Erika style
ca 30 st
140 g vetemjöl
180 g strösocker
30 g osötad kakao
1/2 tsk bakpulver
60 g smält smör
2 ägg
1 tsk vanilj (ej vaniljsocker!)
3/4 dl valnötter
1 1/2 dl blandade torkade bär, t.ex. tranbär, blåbär
Kolasmet
1/2 dl florsocker
20 g osötad kakao
3 msk kondenserad mjölk
1/2 tsk vanilj
2 1/2 dl mini-marshmallows
strössel, silverkulor eller vad du vill
Sätt ugnen på 180 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en fyrkantig form ca 20X20 cm.Sikta mjöl, bakpulver, vanilj, kakao och socker i en stor skål. Smält smör och vispa upp äggen lätt med en gaffel. Blanda ner detta i mjölblandningen. Hacka nötterna och rör ner dem och bären i smeten. Häll allt i formen och grädda ca 30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Vispa ihop alla ingredienserna till kolasmeten i en skål. Bred glasyren över den avsvalnade kakan och strö över marshmallows. Låt stelna och skär sedan kakan i bitar. Mums!
Glad helg, söting.
SvaraRaderaxxx / S
Mmm, passar bra till helgens fika! Kram och ha en skön helg!
SvaraRaderaÅh, så gott! Om bara min mage kunde tåla allt det här då skulle jag mumsa i mig en stooooor bit av din kaka! :)
SvaraRaderaHa en fin lördag!
Kramar!
//Lana
Jag vill aldrig sluta med socker!
SvaraRaderaMen kan tänka mig att börja med rocky road brownies ;)