Julgodis ätes med fördel när man myser vid granen. |
Pekannötter med kanelsocker
2 äggvitor
1/2 matsked vaniljextrakt
1/2 matsked
450 g pecannötskärnor
2,3 dl socker
1 matsked malen kanel
1/2 tesked salt
Sätt ugnen på 120 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Blanda äggvitor, vanilj och vatten i en förslutningsbar påse. Blanda socker, kanel och salt i en likadan påse. Lägg nötkärnorna i påsen med äggviteblandning. Förslut påsen noga och skaka tills nötterna är täckta av smet. Häll över nötterna i påsen med sockerblandningen. Förslut och skaka tills nötterna är täckta av kanelsocker. Sprid ut nötterna på bakplåtspapperet. Baka dem i ugnen i en timme. Rör om ibland så att de får färg på båda sidor.
Gahhhh vad gott fina Erika kram Sofia
SvaraRaderaKram!
Radera