Lägg skinkskivor på hembakat bröd och inse att du är i smakhimlen, om du valt en god skinka! |
I år tänkte jag pröva en lite annorlunda griljering på min kalkonskinka. Jag såg ett recept på griljering med apelsin och tyckte att det lät gott. Nu tror jag att det var i Elle Mat och Vin som jag såg det men man kan ta vilket recept som helst från nätet - det finns en uppsjö om man bara googlar. Jag hittade detta på "Mitt Kök" Ungefär så här tänker jag mig att min "skinka" ska bli i år:
Julskinka/kalkon/kålrot till julbordet
2 äggulor
3 msk grovkornig, stark/söt senap
1 apelsin, finrivet skal
3-4 msk ströbröd
kryddnejlikor
Blanda ihop senap, äggulor och apelsinskal till en röra och bred den över den färdigkokta skinkan. Strö över ströbröd och stick slutligen ner hela kryddnejlikor i något piffigt mönster, eller helt planlöst om du vill.
Griljera i ugnen på 225 grader i ca tio minuter. Sätt inte skinkan för nära det övre gallret så att den bränns. Passa den noga under griljeringen för en bränd skinka är inte kul!
Jag kan tänka mig att apelsin ger en god smak till kalkonen. Kram
SvaraRaderaApelsin är gott till mycket! Kram!
Radera