Bild: www.philadelphia.alltommat.se |
Jag bestämde mig för att bjuda arbetskamraterna på chokladcupcakes med dekoration. Lilla B valde recept och då blev det Leilas, vilket det inte skulle blivit om jag själv fått välja. Jag kan bara inte med Leila men måste erkänna att hennes kakor ofta är mycket bra och goda. Receptet följde jag inte helt, eftersom jag ville ha muffins som var kladdiga i mitten. Jag bakade dem i mindre formar som jag vunnit hos fina matbloggaren Malin för länge sedan. Jag kortade alltså gräddningstiden till ca åtta minuter. Jag bytte gräddfilen mot kvarg. Dessutom valde jag bort frostingen och spritsade på den nya Philadelphiaosten med Marabou chokladsmak istället. OMG! Det var nog den godaste frosting jag använt! 14 % fett gör den till ett alternativ tycker jag. och smaken! Halleluja!
Chocolate cupcakes
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1dl gräddfil
2 msk kallt
kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av
god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk
kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g Phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Chokladfrosting
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffe.Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffe.Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.
Receptet hittar du i original HÄR!
Och så här glad var vännen Sven-Olof när han fick gofika!
De ser mycket goda ut! Jag har sett någon liknande ost med chokladsmak här. Kanske borde testa :) Kram
SvaraRaderaJa, jag är bara lat. Man gör ju lätt en egen frosting. Det jag gillade med den här var att den inte var så himla söt! Kram!
RaderaÅh,vad gott!! Nu när jag har slutat med smågodis så måste det bli fritt fram på kakfronten...och dessutom reagerar jag inte lika starkt på choklad längre...så det här ser ju alldeles förträffligt bra ut!!! Förstår att din jobbarkompis ser glad och lycklig ut:)
SvaraRaderaHoppas att det blir en riktigt bra dag för Dig idag!!
kram Lisa
(jag brukar få migrän av choklad men det har blivit MYCKET bättre nu)
Ja, han älskar kakor och äter dem ofta och gärna. Men han tränar mycket så det syns inte på honom. Kram!
RaderaHoppas att migränen fortsätter att lysa med sin frånvaro!
Mmmmmm, de där såg inte alls dumma ut. Jag sparar receptet och tack för en "nyttigare" variant av frosting. :)
SvaraRaderaKram Linda
Hihihi! Nyttig frosting är bra, eller hur!? Kram!
RaderaDe där cuppisarna är så goda, har själv gjort dom mer än en gång om man säger så... tack för länkningen och kul att ni har delad vårdnad om ställningen ;)
SvaraRaderaJa, den blir ju inte använd så mycket av min dotter än i alla fall. Får se om den flyttar med henne då hon lämnar boet för gott. Kram!
RaderaWow wow wow vad det ser gott ut : )) Härligt med nyttigare frosting. Det ska jag köpa och testa tack för tipset! Hoppas du får en fin onsdag och att självsprican läker snabbt den stackare : ( inte kul!!!! kram Sofia som försov mig imorse, och kom 20 minuter sent gahhhhh INTE BRA!!!!!
SvaraRaderaFörsova sig är ingen hit! Hela dagen blir ju lite skev efter det. Skickar en uppiggande kram!
Radera