Bild: www.hemkop.se |
Så skönt att det är helg och dessutom lönehelg. jag har längtat efter denna lön, så det varit väldigt mycket månad på den förra lönen. Jag har en del hål att stoppa pengarna i, så efter några dagar känns det nog som vanligt igen men i dag tänker jag känna mig ofantligt rik. En lite summa ska det köpas en ny doppvärmare för. Till akvariet alltså.
Det blev ofrivilligt kokt fisk igår natt. Mina stackars gurami fick uppleva att doppvärmaren skenade och jag gissar att det var ca 39 grader varmt i akvariet när jag steg upp på morgonen. Två av de fyra fiskarna hade lämnat jorde(vatten?)livet och jag fick gruvligt dåligt samvete, även om det inte direkt var mitt fel.
Bild: www.wikipedia.org |
Hur är det med er? Finns det mat ni inte gärna vill prova? Sniglar och ostron avstår jag. Möjligen missar jag en smaksensation på det viset, men det får jag leva med.
Nej aldrig att jag skulle äta bläckfisk ens. Inte orm eller snigel heller. Inte grodlår. Äter inte hamburgerkött. Inte ostron eller musslor. Men jag älskar surströmming!! :))
SvaraRaderaÅh har du akvarium. För många år sedan hade jag flera akvarium. En vacker dag har jag åtminstone ett stort med vackra färggranna fiskar igen. Fast var det ska få plats vet jag inte.
Hoppas musselakademien hade en trevlig träff!
Kram Ann-Louise
Bläckfisk är tok-gott! Där missar du en smaksensation. Men det finns ju mycket annat gott. Huvudsaken att man är nöjd. Och torr om fötterna, som Alfred sa... Kram.
RaderaÄLSKAR sniglar, ostron, musslor, bläckfisk och har ätit både orm och krokodil. Jo och masken i tequilan ;) ( Men jag var ung då, väldigt ung och ganska berusad ;)
SvaraRaderaMusselakademin låter himla mysigt, önskar jag hade en sån klubb!
// Kram lena från make a head food
Världens bästa klubb faktiskt!
RaderaNej men stackarna... Men kräftorna såg goda ut iaf:)
SvaraRaderaKramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
De VAR goda också!
RaderaHej Erika!
SvaraRaderaNu har jag hittat hit igen! Och antagligen var det min akuta och starka längtan efter rårakor som fick mig att erinra mig din blogg. För vad är det jag ser ganska omgående när jag kikar runt lite i bloggen - recept på rårakor!!! Vilket sammanträffande! Jag har inte lagat det på säkert tio år. Däremot brukar jag om jag får några kokta potatisar över råriva lika mycket och blanda samman med ett ägg, peppra och salta och steka i platta rundlar. Detta lärde jag mig i Polen. Rikligt med smör i järnstekpannan ska det vara. Nån gång måste man bara få. Gôtt är att avnjuta dessa potatiskakor med enbart den finaste lingonsylten som tillbehör men även till det knaperstekta rimmade sidfläsket. Men då måste man ha powerpromenerat i minst en innan! Må väl Ulrika!
Lennart
Men åh så gott! Sniglar och ostron hoppar jag också gärna över... Men inte kräftor och räkor, det är riktiga favoriter! Kram!
SvaraRaderaJag är väldigt feg när det gäller "annorlunda" mat... vågar inte smaka...har faktiskt aldrig ätit musslor... jag kan inte ens äta sill...;)
SvaraRaderaFast kräftor och räkor äter jag gärna! :)
Ha en fin lördagskväll!
Kram kram
//Lana
Stackare krya på dig : ( förstod att du blivit sjuk. Hoppas din dotter känner sig bättre snart med. Minns att jag hade influensan i 20 års åldern så sjuk jag var : ( kram Sofia
SvaraRadera