Bild: www.tasteline.com |
Jag föredrar grön framför vit, och vill gärna ha en god dressing över den, helst med parmesan i. Någon gång har jag gjort en dressing med hasselnötter och en annan med citron eller dijonsenap. Lika gott vilket som.
På www.tasteline.se hittade jag ett recept som i alla sin enkelhet verkar gott och lättlagat. Kanske att det kan bli detta som blir vår förrätt, eller vad tycker ni?
Färsk sparris med örtaioli och hyvlad parmesan
Ingredienser
20 st sparris, färsk, (20-24)
1 st äggula(or)
1 dl olivolja
1 st vitlöksklyfta(or)
1 tsk senap, sötstark
3 msk färska örter, finhackade
salt och peppar
100 gram parmesanost
timjankvist(ar)
Tillagning
Lägg sparrisen i kokande, saltat vatten och koka dem ett par minuter.
2. Gör under tiden örtaiolin: Lägg äggulan i en skål och häll försiktigt i olivolja under kraftig vispning. Pressa i en vitlöksklyfta och blanda ner tillsammans med senap och finhackade örter. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg upp sparrisen på ett fat och ringla aiolin över. Avsluta med att hyvla över parmesanost och toppa med en timjankvist.
Recept: Middag hos oss av Ulrika Jisland & Anna Jonassen (Bonnier fakta)
Foto Martin Skredsvik
2. Gör under tiden örtaiolin: Lägg äggulan i en skål och häll försiktigt i olivolja under kraftig vispning. Pressa i en vitlöksklyfta och blanda ner tillsammans med senap och finhackade örter. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg upp sparrisen på ett fat och ringla aiolin över. Avsluta med att hyvla över parmesanost och toppa med en timjankvist.
Recept: Middag hos oss av Ulrika Jisland & Anna Jonassen (Bonnier fakta)
Foto Martin Skredsvik
Åhhh min kära bloggvän skickar en styrkande kram och efter regn kommer solsken! kram Sofia
SvaraRaderaTack! Ibland går livet upp och ibland går det ner. Men jag är som en kork och flyter alltid upp igen... Kram!!!
RaderaSkickar kramar härifrån också, sparris är mumsigt!
SvaraRaderaTack söta fina!
SvaraRaderaKram från mig också!
SvaraRaderaSparris passar mycket väl till Valborg.
Tack! Det värmer!
RaderaBästa du!
SvaraRaderaJust det Valborgmässoafton närmar sig. Det har varit så kallt och ruggig att jag inte riktigt hängt med i almanackan. Sparris låter bra.
Många kramar, S
Kram! Saknar dig jättemycket!
RaderaVad tråkigt. Jag hoppas att allt löser sig! <3
SvaraRaderaSparris är ju ganska gott. Är inget superduperfan men kan tänka mig att tänka om. Det ser iaf smaskens ut. Ja, den gröna sparrisen är svenskarnas favorit och är den som är mest srpitt populär. Men jag läste någonstans om att Tyskarna och Holländarna äääälskar sparris. Då ska det vara vit! De har sparrisdagar och sparrisfestivaler och genomsnittstysken trycker i sig 1,3 kg sparris per år!! I Sverige nöjer vi oss med 0,1 kg per person och år. Hihi, där fick du lite onödig fakta ;)
Ha en fin dag. //Elin
Tack goa Elin för din onödiga fakta! Jag visste inte detta. Men den vita är god med hollandaise-sås.
RaderaJa, det löser sig! Tack för din kram! <3
Hej,
SvaraRaderaVi ska ha gäster på lördag och jag vet inte alls vad jag ska bjuda på. Tokjobbigt! det blir grille av något slag, både fläskfilé och kycklingfilé tror jag. Är mest osäker på tillbehören, hmmm.
Kram Malin
Goda såser och någon salsa brukar lösa det mesta. Jag gör ofta mangosalsa med koriander, lime, tomat och rödlök. Eller banansalsa med curry och turkisk yoghurt. Denn gång tänkte jag göra mandelsalsan i ett tidigare inlägg. Låter spännande tycker jag.
RaderaMan kan ju också göra grönsakspajer eller quesadillas som tillbehör. Mums, det finns så mycket gott - nu är det snart lunch! Kram!
Hoppas livet känns bättre idag!
RaderaVisst är det gott med sparris nu på våren! Vi ska ha tio middagsgäster på lördag, som jag tänker bjuda på sparrissoppa (Monika Ahlbergs recept) som förrätt - enkelt när man är många.
Kram bp
Hoppas att den som sårat dig kommer till insikt snart och ber om ursäkt så du känner dig på topp igen!!
SvaraRaderaMen håller med, det är inget roligt att tvinga fram ett inlägg bara för att man ska, för att man förväntas göra det av oss alla nyfikna :) men du lyckades alldeles utmärkt i alla fall. Men sparris, yscha! ;)
Ha det fint! Å styrkekramar till dig!
Mums med sparris! Hoppas det känns bättre nu...
SvaraRaderaKram Ann-Louise
Ååh så gott!!!
SvaraRaderaHoppas att allt har löst sig, goa Du!
kramar Lisa
Tack alla snälla o fina! Allt löser sig, även konflikter. Kram!
SvaraRadera