Bilden är s.k. freeware, vilket innebär att jag får låna den. |
Säljaren stammade fram något i stil med att han bad så hemskt mycket om ursäkt för att han stört, och lovade att radera mig ur deras register. Faktum är, att jag aldrig efter detta fått något samtal från Kalle Anka. Så det hjälper att säga till.
Från en anka till en annan... I kväll lagade jag något som jag tycker är vansinnigt gott, men som J inte gärna äter. ANKBRÖST!!! Åh, så gott! Jag hade ett litet bröst i frysen som jag tinade och knaperstekte på skinnsidan. Sedan stoppade jag in det i ugnen på 225 grader och stekte tills det var ca 60 grader inuti. Det avnjöts med stekt potatis och en gudomlig apelsinsås, vilket jag tycker är det absolut bästa tillbehöret till anka. Om det nu inte är Pekinganka förstås. Receptet är hämtat ur Bonniers stora kokbok och väl värt att pröva.
Apelsinsås till anka
Smält 2 msk strösocker i en kastrull tills det blir gyllenbrunt och flytande. Häll i 2 msk balsamvinäger, 5 dl vatten och 6 msk koncentrerad kalvfond. Tillsätt även 2 dl pressad färsk apelsinsaft och strimlor av en halv apelsin, förslagsvis från ett zest-järn. Reducera såsen till hälften. Rör ut 2 tsk majsstärkelse i en aning vatten och vispa ner det i såsen. Koka upp snabbt och servera såsen till ankan, gärna med råstekt potatis eller potatisklyftor i ugn. Man kan också dekorera med tunna apelsinklyftor utan hinnor, men det orkade inte jag göra...
Hihi, stackars telefonförsäljare... eller nja.. kanske inte. Jag kan inte ens svara när de ringer för jag har så svårt att vara otrevlig (för det måste man nästan) och säga nej.
SvaraRaderaMen jag har faktiskt arbetat som telefonförsäljare i en hel månad... Det var det värsta jobbet jag någonsin haft! Jag hade ont i magen varje dag och var helt enkelt usel på det. Men jag var också desperat och behövde ett jobb och pengar.
Men Anka har jag aldrig ätit. Det låter gott...
Tack förresten för den jättefina reklamen om min tävling :) Du är sötast!
Ha en fin kväll!
Ha ha Erika underbar text som alltid. Kan riktigt se mig dig framför mig hur du säger till försäljaren!!!! 0_0 gahhhh måste vara jobbigt att jobba med telefonförsäljning (ogillas skarpt då de ringer) Anka däremot är så gott min mamma brukar laga det mums. Klart cykla i Danmark räknas som motion
SvaraRadera: )) Man får äta danska Wienerbröd varje dag man cyklar i Danmark ; ) de är ju så goda! kramar din bloggvän nu åter hemma i Hjo /Sofia
Ja usch Kalle Anka är då inget för oss. Sämsta tidningen!
SvaraRaderaAnka är gott, du är värd en sådan festmåltid!
Gissa vad jag ska göra nu? Jo lägga mig och lyssna på...trumvirvel...Harry Potter! Överraskad? I think not.
Ord och inga visor, haha!!!! Ja guuuud vad drygt när försäljare ringer, urk... Låter supersmaskigt med ditt recpet!!! Måste testa att göra apelsinsås, verkar jättegott!!
SvaraRaderaKraaaaaaaaaaaaam aka
Jag har blivit snällare med åren. Fick mig en tankeställare när stora F gick på stan och skulle sälja prenumerationer i ösregn,allt för att tjäna pengar.
SvaraRaderaJag fick ungefär samma utbrott när en viss mattidning ringde för hundrade gången. En mattidning som jag har testat vid flera tillfällen, men jag gång på gång konstaterat att den inte passar mig alls. När försäljaren frågade mig varför jag inte ville ha några gratisnummer och jag berättade precis hur dålig jag tyckte tidningen var så blev det alldeles tyst och sedan tackade de för mina åsikter och la på. De har inte heller ringt fler gånger.
SvaraRaderaVi har också NIX men då ringer de istället och erbjuder, som de säger. Inte säljer utan erbjuder ett provpaket el prenumeration gratis och så vidare. Men ändå är det mycket lugnare nu än innan vi hade NIX för då ringde det flera gånger i veckan.
SvaraRaderaJag har aldrig ätit anka. Vi ska på strutsfarm i sommar där man även får äta strutskött men jag vet inte...får se hur det blir med den saken :)) Har du ätit strutskött och isf vad tycker du?
Kram vännen min!