Ikväll sover jag för öppet fönster. Jag är så otroligt varm av mig och har svårt att sova för tillfället. Jag går till sängs med Jamie Oliver ikväll, eller snarare boken jag vann hos Amy's piece of cake. Underbart inspirerande recept!
Om en dryg vecka är det dags för studentfest här hemma. Nu filar vi på vad vi ska bjuda på att äta och hur vi ska ordna allt. Jag gör plakat i smyg och lite annat pyssel som jag inte kan visa här på bloggen än. Några av mina läsare kommer att närvara på kalaset och då blir det ju ingen överraskning, vad vi ska bjuda på. När jag letade recept hittade jag den här söta skapelsen på Tasteline. Jag har dock svårt för den otroligt söta frostingen. Det krullar liksom ihop sig i munnen på mig och jag kan omöjligt få i mig en hel cupcake. Därför tänkte jag göra en minivariant, fast med fyllning och ett annat överdrag. Ni får se det efter festen men tills vidare bjuder jag på det här receptet.
Vaniljcupcakes
3 st |
2 dl |
3 dl |
2 tsk |
2 tsk |
0,5 dl |
Frosting | ||
100 gram | ||
500 gram | ||
2 msk | ||
saft av 0,5 st | ||
Ca 16 stycken
1. Vispa ägg och socker fluffigt.
2. Blanda i en separat skål mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
3. Vänd ned det i äggsmeten och rör i yoghurten. Blanda väl.
4. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll sedan formarna till 2/3.
5. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
Frosting:
1. Rör smöret mjukt med en elvisp och tillsätt florsockret lite i taget.
2. Häll i grädde/mjölk och citronsaft. Vispa ca 5 minuter på medelhastighet,
färga smörkrämen i önskad färg.
3. Spritsa ut krämen på dina muffins.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
1. Vispa ägg och socker fluffigt.
2. Blanda i en separat skål mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
3. Vänd ned det i äggsmeten och rör i yoghurten. Blanda väl.
4. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll sedan formarna till 2/3.
5. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
Frosting:
1. Rör smöret mjukt med en elvisp och tillsätt florsockret lite i taget.
2. Häll i grädde/mjölk och citronsaft. Vispa ca 5 minuter på medelhastighet,
färga smörkrämen i önskad färg.
3. Spritsa ut krämen på dina muffins.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
Oh, studentfest! Känns som om det var nyss jag tog studenten.. Men det var minsann sju år sedan!
SvaraRaderaTiden bara flyger iväg!
Ha en fin torsdag! (för det är det snart..)
Kram Elin
Studenftest är roligt! Och en minivariant av cupcake med fyllning låter bra! Kram
SvaraRaderaSpännande och roligt med förberedelser, kan tänka att det är en hel del att fixa inför ett studentfirande!
SvaraRaderade ser riktigt fina ut! Tack för receptet. Kram från oss!
SvaraRaderaFörlåt, jag insåg att jag glömde svara på din fråga om smörgåstårta. Kan du inte göra en variant av "italiensk" smörgåstårta och fylla den med medelhavssmaker. Jag har sett en del recept på det men inte testat själv. Eller en medelhavsinspirerad buffé.
SvaraRaderaJo, det vore kanske en idé! Eller så tråkgör jag en klassisk med det gamla vanliga. Tack!
RaderaKul att du uppskattar boken! Angående din fråga om cupcakes har jag svarat dig inne hos mig... risken finns tyvärr att SP:n svettas...
SvaraRadera