Bild: www.matklubben.se |
Så bakar du
vinnarkakan
Du behöver:
1,5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ägg
En nypa salt
100 g smält smör
En stor näve mini-marshmallows
Mariannefluff:
3 dl vispgrädde
1 påse Mariannekarameller
Gör så här:
1. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och
grädda i 150 grader i 35 minuter.
2. Ta ur Mariannekaramellerna, lägg i en påse och
linda in i en handduk och krossa dem, till exempel med en kavel.
3. När all Marianne är krossad i små bitar, häll i
grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får
inte koka! Häll i Mariannekrosset och rör tills det smält helt.
4. Ställ in gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar,
eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff.
5. Skär upp kladdkakan i bitar och lägg i botten på
ett glas eller liknande, lägg sedan på några marshmallows och sedan en klick
Mariannefluff.
Låter som en mycket god kaka. Har du kommit på vad du ska baka för efterrätt när du fyller?
SvaraRaderaJag tror att du vill kika in hos mig... jag säger inte varför! ;)
åh ja älskar marianne godisen,så det låter riktigt gott
SvaraRaderaKladdkakor av alla slag är ju så gott. Ett vinnande koncept och något som de flesta tycker om.
SvaraRaderaKram Malin
Mums! Jag älskar kladdkaka!
SvaraRaderaJag har gjort mariannefluff tidigare och det är verkligen ljuvligt gott. Går ju bra att göra med många olika sorters godisar. Dajm blir gott att använda också. Jag ska absolut spara det här kladdkakereceptet. Här äter vi kladdkaka som galningar hela högen! Mums!
SvaraRaderaHoppas du har en fin helg och ledighet!
Kramkram söta du! / Ann-Louise