I den lilla skålen med lock döljer sig den goda dippen |
Laxbollar | |
400 gram | Laxfilé |
150 gram | Handskalade räkor |
1 st | Ägg |
5 tsk | Koriander färsk , en halv kruka |
2 gram | Chili , 2 cm |
2 klyfta | Vitlök |
1 msk | Ingefära färsk , 1 cm |
2 krm | Svartpeppar |
1 krm | Salt |
1 msk | Olivolja |
Tillbehör: | |
200 gram | Bulgur fullkorn (frebaco) |
400 gram | Broccoli |
150 gram | Gurka |
1 krm | Salt |
1 krm | Peppar |
Dipp: | |
2.5 dl | Matlagningsyoghurt |
40 gram | Lime |
2 msk | Ingefära färsk , 2cm |
1 krm | Salt |
1 krm | Svartpeppar |
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg 400 gram laxfilé, 150 gram räkor, 1 ägg, ½ kruka koriander, 2 cm chili (ta bort frönen), 2 skalade vitlöksklyftor, 1 cm skalad ingefära, saften från ½ lime, 1 tsk salt och 2 nypor peppar i en matberedare. Mixa till en slät konsistens och forma bollar av färsen.
2. Koka ett halvt paket bulgur enligt anvisning på paketet.
3. Hetta upp en panna med 1 msk olivolja och 1 msk smör. Stek laxbollarna på medelvärme så att de får fin färg. Lägg över bollarna i en ugnsform och sätt in i ugnen ca 15 min. Torka ur pannan.
4. Skölj och dela 1 broccolihuvud i små buketter och fräs på dem i lite olivolja i pannan. Salta och peppra.
5. Skala och riv 2 cm ingefära på ett rivjärn och blanda med 2 ½ dl yoghurt.
Pressa i saft från resten av limen. Salta och peppra efter smak.
6. Dela gurkan på mitten och gröp ur det vattniga. Skär den i skivor och blanda med bulgur och broccolibuketterna.
Servera lax- och räkbollarna med bulgursallad och ingefärsyoghurt.
Lägg 400 gram laxfilé, 150 gram räkor, 1 ägg, ½ kruka koriander, 2 cm chili (ta bort frönen), 2 skalade vitlöksklyftor, 1 cm skalad ingefära, saften från ½ lime, 1 tsk salt och 2 nypor peppar i en matberedare. Mixa till en slät konsistens och forma bollar av färsen.
2. Koka ett halvt paket bulgur enligt anvisning på paketet.
3. Hetta upp en panna med 1 msk olivolja och 1 msk smör. Stek laxbollarna på medelvärme så att de får fin färg. Lägg över bollarna i en ugnsform och sätt in i ugnen ca 15 min. Torka ur pannan.
4. Skölj och dela 1 broccolihuvud i små buketter och fräs på dem i lite olivolja i pannan. Salta och peppra.
5. Skala och riv 2 cm ingefära på ett rivjärn och blanda med 2 ½ dl yoghurt.
Pressa i saft från resten av limen. Salta och peppra efter smak.
6. Dela gurkan på mitten och gröp ur det vattniga. Skär den i skivor och blanda med bulgur och broccolibuketterna.
Servera lax- och räkbollarna med bulgursallad och ingefärsyoghurt.
Hoppas att alla ni läsare har haft en skön helg med god mat och mycket vila! Eller?
Mums ser hur gott ut som helst! Tack för GULLIG kommentar om min Bella jag ser bara hennes far i henne (utseendet) så jag suger åt mig som en svamp ; ) kram Sofia
SvaraRaderaLyckos dig!!! Det ser huuur gott ut som helst!!! Och vilken suuuupersnygg header du fixat:)))
SvaraRaderaStöööörsta kraaaaaaaaaaaaaamen aka