Bild: www.mutech.co.uk |
Ca tio bitar
Ingredienser
100 g smör
200 g sötmandel
4 st ägg
2,5 dl strösocker
0,5 dl vetemjöl
1 st citron, rivet skal
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Skålla, skala och mal mandeln. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Rör försiktigt ner mandel, mjöl, smör och rivet citronskal. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna och pudra över florsocker.
Receptet är hämtat från http://www.alltommat.se/recept/Santiagokaka-9393?action
Verkar supergott!!!! Tack för tipset!!! Jag tycker det är svårt att baka och misslyckas en hel del, grrr... Ändå gör jag oftast ganska många bakverk när det vankas kalas och fest här hemma. Önskar att jag hade en ådra för det där och bara kunde sno ihop kakor så där enkelt som det verkar vara för vissa:)))) Kanske borde öva lite oftare:)))
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kraaaaaaaaaaaaaam aka
Övning ger färdighet kära du! Dina vänner och familj kommer att ääälska att du övar på dem! Kram!
RaderaHar alla ingredienser hemma. Om jag skulle ta och.... Nej, det hinns inte med just nu. Frisören väntar, jippi!
SvaraRaderaKram
Får man se bilder på nya frisyren sen då? ; )
RaderaKram och ha en bra dag!