Koftan gjorde jag av 350 g kalkonfärs blandad med 1/2 dl vardera av färsk mynta och koriander och persilja. Dessutom pressade jag i en halv färsk vitlök, en msk riven färsk ingefära, 1/ msk vardera av muskot och kardemumma, salt och peppar. Dessa stekte jag i en teflonpanna tills de var gyllenbruna.
Riset skulle koka med kokosmjölk och gurkmeja tills det blev vackert gult och doftande.
Jag stekte en finhackad lök och en halv färsk vitlök och lät riset steka med i några minuter. Gurkmeja pudrades över och färgade riset gult. Sedan lade jag över det i en kastrull med kokosmjölk (samma mängd som man brukar ta vatten) och två kaffir limeblad och kokade alltihop långsamt tills det var mjukt.
Medan riset kokade friterade jag en halv lök i strimlor. Denna använde jag sedan som garnering på riset när det serverades.
Så salladen: Jag kokade gröna färska haricots verts tills de blev nätt och jämnt mjuka, ca en minut. Röd paprika strimlades av stora F medan jag skivade en röd lök i tunna strimlor. Detta blandades ihop på ett stort fat tillsammans med färska ärtskott.
Dressing till salladen gjorde jag av finhackad vitlök, röd färsk chili och riven färsk ingefära som stektes i olja. 1/2 dl kokosflingor fick fräsa med i en halv minut innan jag hällde på 80 ml vatten och två msk rödvinsvinäger och lät det koka ihop i ca en minut. När det svalnat hällde jag det över salladen och lät det dra i en timme.
Vi tyckte att det var riktigt gott, i alla fall nästan alla...
Hur det smakar vet jag ju inte (troligen jättegott) men det ser väldigt vackert ut! Kram bp
SvaraRaderaTack B! Jag får bjuda dig på detta någon gång! Kram!
SvaraRadera