Stora F är dock enormt duktig på att baka bröd. Hon gjorde årets vörtbröd, trots att jag slarvat bort degkroken till min assistent. Hur korkad får man vara? Jag avskyr mig själv när jag gör sådant, men stora F knådade tålmodigt degen och jäste två fina limpor. Förmodligen är det så att jag tar för mycket mjöl i min deg...
Här poserar stora F med de fina bröden. När de gtäddats var de 95 grader i mitten - det måste jag komma ihåg, jag som sällan bakar igenom dem. Det där med att knacka på brödet är inte min grej. Jag tycker att de låter ihåliga hela tiden... Jag slapp russin i bröden också. Ingen av oss uppskattar de där hala, äckliga russinen som halkar omkring i munnen. Blä!
Brödet fick bo i min fina julburk, som jag fått av min kära mamma för länge sedan. Jag älskar plåtburkar, gamla som nya. Den här är speciell tycker jag, med julharar (kaniner?) på. Färgerna är lite annorlunda och jag undrar om inte burken är från Tyskland...
Erika!
SvaraRaderaHela charmen med att baka är att det inte behöver vara perfekt! Det är till och med så att det misslyckade bakverket ibland är det allra godaste! Kämpa på så hittar du snart ditt eget sätt! Och tusen tack för en enastående fin kommentar på min blogg!
Hej från Thailand!
/Monika
Tack! Det ska jag tänka på när jag kämpar med degen... Ha det skönt i Thailand!
SvaraRadera