Mycket koncentrerad |
På bloggen Bakverk och fikastunder hittade jag ett recept på mjölkchokladfudge som var det bästa jag någonsin har provat! Fudgen blev så god,så cremig och så underbart mjölkchokladsmakande att jag gick i spinn! Mums! Kika gärna in på denna blogg - väl värd ett besök!
Mjölkchokladfudge
3 dl vispgrädde
2 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk honung
120 g mjölkchoklad
Koka upp grädde, socker och sirap. Låt koka tills smeten precis klarar kulprovet (120 grader). Tag kastrullen ifrån plattan och rör ner smöret och honungen. Låt koka i 2 min till. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner mjölkchokladen så att allt smälter. Fyll en form med bakplåtspapper på ca 15*25 cm och låt svalna. Ställ den sedan i kyl, gärna över natten innan man skär den i bitar.
Sedan gjorde vi olika fyllningar till mörka chokladpraliner. En med kokos-apelsin-kola och en med vit choklad och polkagriskross. Båda blev väldigt goda.
Så proffsigt!
SvaraRaderaGod Jul önskas dig, dina nära och kära!
Många kramar, Sanna
Tack snälla du! God jul och kramar!
SvaraRaderaHej, låter jättegott med polkagrisfyllning. Hur gjorde du den? :) /Jennie
SvaraRaderaSuperenkelt - smält vit choklad och blanda den med mortlade polkagrisar! För lösare smet kan man ha i nån matsked smält smör eller kokosolja. Ha det fint och lycka till!
SvaraRadera