onsdag 28 februari 2018

Iskallt efter vår i London

Det blåser kallt ute. Kvällstidningsrubrikerna slåss om bästa formuleringen av hur svinigt kallt det är. Chock-kylan, iskylan och allt vad de hittar på. Men visst kom det lite som en chock, efter en relativt mild vinter!

Förrförra veckan var jag i London med en mycket god vän, och där i parken nära hotellet blommade krokusar!Vi satt på uteservering i Soho och drack kaffe och öl i elva plusgrader. Med jackorna uppknäppta. Men tji fick vi! Den våren kom och vände på klacken!

God mat åt vi förstås i London, och goda drycker likaså. Ett hett tips är att besöka Prosecco house på Themsens södra sida, nära Towern. Adressen är 1 Crown Square och var lite knepigt att hitta med hjälp av Google maps. Men men.. vi gav oss inte så lätt, och till sist var vi där.

Engelsk humor
Många goda drycker fanns att välja på och jag och Liverpoolaren smakade varsin sort. Goda båda två men väldigt olika till sin karaktär. Väl värt ett besök men - dra inte i det röda snöret till vänster om toa-stolen. Då går larmet, hihi!

Vi var även på Harry Potter World en bit från Watford. För den inbitne HP-film-älskaren var detta ett magi-Mecka som inte gick av för hackor. Även vanliga mugglare får ut en del av ett besök där, så misströsta ej om ni har barn som är fanatiska men era egna känslor för trolleri är ljumma. Ni kommer att glädjas åt era barns ögon, som likt våra, kommer att tindra! Trollstavar och andra bra-att-ha-grejer kan inköpas för ganska mycket pengar, men vi prövade även Honey-beer och varsin burgare. Burgaren vann den matchen, men kul att provsmaka denna sliskiga och söta dryck!
Här blir man serverad oavsett storlek, hihi!
Trots att vi bara var i London i drygt två och en halv dag, hann vi med massor utan att stressa. Hemligheten är nog att resa med nån som vill ungefär samma sak som du själv. Vi hade jättekul och åt på Jamie Olivers restaurang i Covent Garden, lite fish and chips på en pub, kanske några pints öl och glas bubbel här och var och som tidigare nämnt riktigt bra kaffe serverat av en svensk servitris.

Väl hemma mötte griskylan och nu sitter jag här och bloggar med kalla fingrar. Hur jag än gör blir jag inte varm. Det får bli en kopp ört-te innan sängdags och sedan varmt täcke och en värmedyna. Det är fullmåne så sömnen blir väl därefter... Aaaoooooooooo!

2 kommentarer:

  1. Var också i London, fast nu precis! Inga blommande krokusar utan snöstorm och iskallt!
    Så vi åt oss runt stan för att hålla värmen och det är ju också ganska härligt!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är inte svårt att äta sig varm i London minsann! Underbar stad i alla väder. Kram!

      Radera