tisdag 27 maj 2014

Lammrostbiff och finbesök som väntar

Ny vecka, nya tag, ny mat. Veckans höjdpunkt kommer helt klart att bli ett besök av kära vänner söderifrån, som jag tycker så mycket om. Min hjärna bryds just nu med vad jag ska bjuda dessa matvirtuoser på, men det löser sig nog.  På västkusten kan man alltid bjuda på skaldjur och komma undan med det. Fast jag ska nog lägga manken till ska ni se. Recept på godsaker kommer, jag lovar. Och så kanske en och annan bild på snyggingarna.

I helgen var jag alldeles allena på lördagen men jag vägrar att falla i träsket "jag-är-ensam-ikväll-och-därför-lagar-jag-ingen-middag-för-det-är-så-tråkigt-att-äta-själv". Jag kan tycka att det som omväxling är ganska skönt att äta själv. Dessutom har jag ju två stora bedjande ögon vid mina fötter, och då är det svårt att känna sig ensam...

Grillen orkade jag däremot inte dra igång, så jag stekte köttet i en grillpanna på spisen vilket gick alldeles utmärkt bra. Se till att köpa bra kvalitet på köttet bara. Annars är det liksom inte mödan värt. Inspiration fick jag från senaste numret av Hemköps tidning Hemlagat. HÄR hittar ni receptet som verkligen är värt att prova.

Som vanligt ändrade jag och fixade och istället för örtsås gjorde jag en örtolja som jag sedan droppade över kokt färskpotatis med rödlök. Tokgod ljummen som potatissallad till köttet.







4 kommentarer:

  1. Ahh, så du har gäster i helgen. Jag som hade tänkt föreslå en fika på stan på lördag. :) Jag o Stortroll åker till Gbg för den årliga mamma-tös-dagen med shopping o mys. Hade varit kul att träffa dig när vi ändå va i stan. Men, det blir fler tillfällen! :)
    Ha en härlig helg, vännen!
    /Trollmamma

    SvaraRadera
  2. Vad mysigt ni ska ha! Vi får kolla när ni tänker ha vägarna förbi Glommen i sommar också. Då blir det kräftor minsann!

    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Vad mysigt ni kommer att ha det, och vad det ser gott ut. Tack för hälsningen angående P-A. Världens finaste P-A med ett hjärta av guld. Varm kram din vän Sofia

    SvaraRadera
  4. Kära du och din kära, tack för en helt fantastisk helg! Det kommer vi att leva på länge, länge kan ni tro! Så otroligt god mat och sötsaker, där hade du verkligen inget att oroa dig över.
    Och dom där bedjande ögonen, så kär är ägaren till dom:)
    Nu ska det ätas middag här i köket, väskorna är uppackade och alla inköp på plats. Hoppas vi ses snart igen,
    varma, långa, många kramar till er båda två

    SvaraRadera