fredag 13 mars 2015

Vårtrött men hoppfull


Våren kommer så sakta krypande. Varje morgon sitter en liten talgoxe i grannens syrenträd och sjunger så att det lilla gula bröstet nästan brister. Trädets sträcker sig nästan upp till Lollos balkong och jag tänker att det är tur att hon har sovrummet åt andra hållet. Lilla skruttfågeln tystnar ibland när jag och lille vovven kommer lufsande. Han hörs ju, min lille hund, även om hans ljud inte är så vår-lika. Jo, kanske åt det håll som en traktor låter när den plöjer inför vårsådden.
 
Blekingska vitsippor är de bästa!
I trädgården hemma sticker lila krokus upp sina blomblad mot solen och snödropparna trängs. Döda kvistar står som monument över vinterns kyla och väntar på att jag ska avlägsna dem för att nya friska kvistar ska kunna växa fram. Snart kommer vitsipporna och översvämmar våra skogsbackar och doftar härligt.

Man kan inte tala om att det som gömts i snö kommit fram, för här i väst har det mest varit tö hela vintern. Halleluja! Jag som avskyr blötsnö och halka. Bättre då med klara kalla dagar utan snö som ändå smälter så fort temperaturen kryper upp strax ovan noll.
Den stora vårtröttheten verkar också ha drabbat många med mig. Dagens mest uppiggande händelser är hittills att jag fått två meddelanden från glada och tacksamma elever och ett ifrån en elevs mamma som är nöjd med mitt arbete. Svårt att toppa det.

Ikväll tänkte jag och sambon J ta fram grillen och smälla på ett par majskycklingbröst från hyfsat glada kycklingar. Medan de levde i alla fall. Kanske gör jag en körvelsås till och lättkokta grönsaker med senapsvinägrett. Just senap är min stora passion för tillfället. Jag gillar alltid senap men jag har gjort egen ett tag och det blir ju ärligt talat något helt annat än köpt. Känslan…

Ha en fin helg alla!  

8 kommentarer:

 1. Vår, åh härliga vår! Tänk att vi har allt det sköna framför oss nu! För det kommer att vara soligt varje dag och bara regna på nätterna, så det så.

  Vad härligt med fina ord från elever och föräldrar, det är du värd!

  Pöss

  SvaraRadera
 2. Mitt vårtecken är ett nystädat uterum och en citronfjäril som flög förbi,att inte förglömma koltrastens försök till drill sådär vid fyra femtiden på morgonen. Underbara vår.

  Kram Inger

  SvaraRadera
 3. Tristaste vårtecknet siktade föräldrarna i söndags. En tjock huggorm. Tvi vale!
  Hur funkar det med nya spisen?
  Kramar i massor. S

  SvaraRadera
 4. Härligt med vårtecken. Det är sådant man missar när man bor i tropikerna. Önskar dig en fin lördag, kram!

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker beskrivning av våren och tecknen, även uppiggningen av tröttheten gläder oss:) !
  Nedräkning har börjat även här, menyplanering är i full gång (ja vi är tidigt ute, men det är ju fint folk som ska komma:) ) och aktiviteter är också i tankarna.

  Kramar till dej, och så hoppas vi att du får en pigg och bra vecka!

  SvaraRadera
 6. Vårtecken är det härligaste som finns! Saknar det för där jag bor just nu har vi inte de svenska årstiderna. Här har vi torrperiod och regnperiod istället. Med andra ord är det ont om tussilago och vitsippor. Jag njuter av bouganville och papegojblommor istället ;)
  Sköt om dig!

  SvaraRadera
 7. Vi fick en massa snö igår och mer väntas. Vi har ju redan tillräckligt med snö, inte vill jag ha ännu mera. Fast jag ids inte tänka alltför mycket på det. Det är ju inget ovanligt för att vara här..

  Ta hand om dig och Glad påsk!

  kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 8. Saknar dina blogginlägg, hoppas du snart kommer tillbaka kram Sofia

  SvaraRadera