torsdag 26 februari 2015

Fredagskaka med fördröjning

Nu är det dags för ännu en fredagskaka och det var ett tag sen sist. Ni som trots mina uppehåll läser bloggen får här ett recept på en kaka som är oändligt mycket godare än den ser ut. Min ugn har kapsejsat och jag väntar otåligt på den nya som enligt leverantören ska anlända om en vecka. Åååååå, vad det är trist att inte kunna baka. Det är grillgallret och några andra funktioner som har gett sig och jag tyckte att det faktiskt var bättre att köpa en ny spis och ugn än att försöka byta ut delar på den gamla.

Nya spisen är en Electrolux med två ugnar. En liten och snabb och en ugn med varmluft. Nu kommer jag att kunna laga mat och baka samtidigt! Gamla ugnen hade iofs varmluft men var onödigt stor när jag bara skulle göra en liten gratäng till mig och J. Nedräkningen pågår...

Igår var jag dock tvungen att baka för nerverna låg utanpå. Jag valde en kaka som inte var så snygg kanske men som blev fantastiskt god även i en ugn utan alla funktioner. Den sjönk ihop och kladdade till sig vilket faktiskt gjorde den ÄNNU godare. Skuren i bitar var den inte fager men på jobbet smaskade de flesta i sig både en och två bitar.

Receptet kommer från tidningen Hembakat och är superenkelt. Jag tror att jag lade på toscasmeten en aning för tidigt, då kakan hade behövt mer än femton minuter i min kassa ugn. Men det gjorde inget för allt blandade sig och kakorna blev så där himmelskt sega och goda att man bara vill ha en till och en till och...

4 kommentarer:

 1. Kladdigt, segt och tosca låter mycket gott! Kram och ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Opålitliga ugnar är inte kul. Har flyttat en del och det tar ett tag att bli kompis med en "ny" ugn. Spännande med två ugnar. Det har jag kikat på flera gånger av samma anledning som du skriver om. Väntar med spänning på rapport när den väl har anlänt och du har hunnit prova den!
  Toscakaka är bland det godaste som finns om du frågar mig ;)
  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Tror det är en sådan spis som vi har. Har haft den lääänge och den är väldigt opålitlig. Ömsom bränt, ömsom döbakt. Ingen ordning alls. Förmodligen ett måndagsexemplar. För inte kan det väl vara fel på användaren??
  Din kaka smakade nog ljuvligt.

  Kram. Hoppas vi ses snart. S

  SvaraRadera
 4. Herr M är så sugen på att investera i en ny spis här också, men vi måste ju spara den gamla så den kan ställas in i köket om/när vi hittar nytt boende... så nej, den platsen finns inte och då blir det inget spisköp! Men oroa er icke, vi ska nog lyckas få till en smarrig majmiddag ändå:)
  Toscakaka blir det dock inte här, det gillas inte av frun i köket. Men vi är säkra på att din kleggiga kaga blev kanoners smarrig!

  Kramar till dej och din J!

  SvaraRadera