torsdag 25 juni 2015

Semesterfunderingar

Semester… Jag smakar på ordet och det är gott, riktigt gott och lent i munnen. Från bloggen verkar jag ju ha tagit semester ett tag och så kan det vara. Ibland orkar man, ibland inte.

Imorgon går jag alltså på semester i fem hela veckor. Skolan jag arbetar på är en skola som är till för eleverna i första hand och därför arbetar vi med flex-anställning och semester som de flesta andra. Jag trivs mycket bra med detta och skulle aldrig byta det mot sommarlov. Jag kan ta ledigt en vecka under året när det är billigt att resa och jag arbetar aldrig hemma. Ja, om det inte är kris men det är det i stort sett aldrig.

Imorgon måste jag alltså inte ställa klockan på halv sex som jag brukar. När J hasar upp för att sätta igång perkulatorn kan jag lugnt ligga kvar och somna om. Och om jag inte somnar om kan jag ligga och läsa hur länge jag vill. Jag kan hämta kaffe och dricka det i sängen medan min lille hund ligger med hakan på mina ben och snarkar vidare.

Jag kan också gå ut och sätta mig på altanen eller trappan till trädgården. Om det inte regnar. Där sitter jag och luktar på blommorna och ser människor hasta förbi på väg till bussen. Jag gäspar lite och går in och hämtar mer kaffe i min nya Mårran-mugg av plåt. 

Det bästa med semestern är just morgnarna tycker jag. När man slipper starta hjärnan och kroppen med ett vrooom, och bara kan ta det lugnt och känna efter hur himla skönt det är att göra vad man vill. 

Nästa vecka åker jag och J till Kroatien, till en liten by som heter Mlini. Där ska vi göra så lite som möjligt men jag hoppas ju på sol och värme så klart. Hotellet har en inomhusbassäng så jag tänker mig några längder där också, för att komma i lite bättre form än jag är nu. Goda frukostar med yoghurt och frukt hägrar. Skaldjur och fisk på någon lokal restaurang och så en båt-tur till Dubrovnik som jag så länge velat se.

Sedan får vi se vad vi gör resten av sommaren. J ska spela golf och det ska jag INTE göra. Kanske blir det fler äventyr. jag ska i alla fall äta god mat och dricka goda drycker så klart. Sist i inlägget länkar jag till några finfina sommar-recept. 

Vad ska ni göra? Berätta! 

Den här lammrostbiffen är bara sååå god! Receptet är från COOPs hemsida.

Hos Mårtenssons kök hittar man alltid fantastiska recept och inspiration. Kolla bara in matjestårtan här.

Malins Diner bjuder alltid på godsaker och hennes sangria får vem som helst att bli törstig!

8 kommentarer:

 1. Semester är verkligen njutning återhämtning för nya krafter. Hoppas din blir super bra. Kram Anette

  SvaraRadera
 2. Jag önskar dig en riktigt skön semester. Själv har jag ju semester jämt numera - och samtidigt aldrig. Som pensionär får en planera för riktig semester och göra annorlunda saker än den vanliga lunken. Semester=ledigt från jobb har en ju jämt!

  SvaraRadera
 3. Åh Krotien gillar verkligen det landet😊 jag och maken ska åka till Sicilien söka bli riktigt spännande har inte varit där förut. Annars blir det spontan utflykter😊 om har vägarna åt mitt håll så säg till om du vill träffas vore kul😉 önskar dig en skön ledighet och ta hand om dig

  SvaraRadera
 4. Visst är det härligt med semester! Jag o barnen här hemma i Sverige på sommarlov (eller vad det nu heter när de har gått ur "grundskolan" båda två). Den äldsta har haft tur att få jobb och den yngre kämpar med körkortet :) Så mysigt att få rå om dem båda ett par månader. Semester tycker jag som är "lyxhustru" att det blir när maken är ledig. Det blir han om ett par veckor :) Våra somrar brukar vara att umgås med släkt och vänner som vi inte träffar resten av året. Det är så mysigt!
  Ha det så härligt på er resa!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Älskar Kroatien, gillar Tucepi, nästan bilfritt. : )

  SvaraRadera
 6. Att ni har det alla tiders fantastiskt och fint i Kroatien vet vi ju och att simningen går bra den också:) Gillar din beskrivning av ledigheten, vi blir avkopplade bara av att läsa den.

  Ha det nu så fortsatt finemang, kära du. Tack för länken
  kramar i massor till er båda <3

  SvaraRadera
 7. Vad jag ska göra? Inget och allt tänker jag. Det som faller mig in. Och så som du beskriver lediga morgnar - så vill man ha det!

  SvaraRadera
 8. Du din goding! Jag hjärtar dig!

  Kram <3

  SvaraRadera