onsdag 4 juni 2014

Mot Berlin!

Bild: I. Gelotte
Imorgon reser jag till Berlin med stora F. Hon fyller 25 år, vilket är väldigt konstigt med tanke på att jag känner mig som högst 35 själv... Min lilla flicka, jag tycker att det var nyss hon låg i min famn. Jag tänker inte bli sentimental här i dag för då börjar jag bara gråta i tangentbordet, känslig som jag är. Jag nöjer mig med att skriva GRATTIS stora F! Du är helt enkelt fantastisk!

Det innebär lite bloggvila som ni förstår. När jag är tillbaka ska jag bjuda på ett enkeljäst brödrecept och den godaste röra jag nånsin ätit. Den är vegetarisk vilket ju alltid innebär att alla kan äta den.

I Berlin ska vi dricka gott kaffe, äta spännande mat och prova allehanda bakverk. Det verkar vara en väldigt trendig stad där det händer mycket hela tiden. Min nyfunna vän Teija tipsade mig om att där just nu pågår en utställning av David Bowie vilket ju är helt otroligt bra timing! Bowie har alltid varit min stora idol, ja åtminstone fram till Tin Machine. Där blev det lite fel musikaliskt kan jag tycka. Men han har alltid gått sin egen väg och det högaktar jag honom för.

Som ung såg jag filmen Wir Kinder vom Bahnhof Zoo och älskade musiken. En gammal film men musiken håller än. We can be heroes, just for one day... https://www.youtube.com/watch?v=YYjBQKIOb-w16 kommentarer:

 1. Berlin låter toppen! Önskar en trevlig resa :-)

  SvaraRadera
 2. Ha en fin resa och grattis till dottern! Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Här finns en massa raw food och veganmat. Jättegott! Kram!

   Radera
 3. Vilken fin bild! Hoppas ni får en härlig resa i läckra Berlin!

  SvaraRadera
 4. Alltså det var jag, Pernilla, som skrev nyss! Vet ej varför namnet ej kom med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur att du skrev, hihi! Annars hade jag gått här och undrat. Kram!

   Radera
 5. Res lugnt och ha en underbar helg!

  SvaraRadera
 6. Ha det bara bäst, du och dotera, da über!
  Kramen

  SvaraRadera
 7. Åh, härligt! Berlin står högt på min önskelista över städer att besöka. Försökte förklara för Stortrollet vad som var så speciellt, men de har visst inte kommit till "kalla kriget" i historian än. Nästan lite skrämmande att ungarna idag inte hört talas om Muren, som var så självklar när vi gick i skolan.
  Ha en jättefin helg och fira med din dotter. Kolla Bowies utställning för mig med, han är verkligen en idol här med.
  *kramar* /Trollmamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tiden går och krigets fasor bleknar på gott och ont. Bra att du pratar med henne - det får aldrig glömmas bort. Kram!

   Radera
 8. Trevlig resa! Jag var där för två månader sen och det är alltid lika nytt och intressant att uppleva, varje gång en kommer till den stan!

  SvaraRadera
 9. Har ju sett på Instagram att ni har det bara bra där i Berlin! Hoppas det fortsätter vara lika trevligt.

  SvaraRadera
 10. Åhhh vad mysigt för dig och stora F. Grattis till henne och fina mamman med som har två fina duktiga tjejer : ) kram Sofia

  SvaraRadera