torsdag 19 juni 2014

Sommarförkylningen är här lagom till midsommar!

Varje år kommer den - min sommarförkylning. Ganska precis någon vecka efter att eleverna tagit sommarlov och så där en vecka före midsommar. I år slog den hårt och skoningslöst ut mitt immunförsvar och jag har legat helt pall ett par dagar nu. Rösten sviker och halsen värker, näsan rinner som ett vattenfall och huden under näsan flagar. Jag har tyckt ganska synd om mig själv där jag legat i feber och tittat på omväxlande Masterchef och Ett hus på landet.

Hål i golvet men snart ska det bli fint
Igår dök dock våra snickare upp och då fick jag ta och kamma till mig lite. De håller på att renovera ett rum som ska bli nytt sovrum och sen ska de lägga golv även i vardagsrummet. Vi flyttar möbler och grejer hit och dit och J är något ansträngd. Han avskyr när det är rörigt och vill helst ha allt klart med en gång. Men vem skulle inte vilja det? Det blir nog fint när det blir färdigt i alla fall.

Midsommar var lite hotad av min snuva men vi har bestämt oss för att åka till Varberg precis som vi hade bestämt. Vi hyr en liten lägenhet mitt i stan och sen gör vi små utflykter därifrån. Vill vi dansa runt midsommarstången kan vi göra det (ingen risk) och vill vi bara strosa runt fästningen kan vi göra det. Vi tar med lite mat och sen gör vi precis vad som faller oss in. Ett besök på Solhaga stenugnsbageri blir det säkert liksom på Slöinge kafferosteri, där vi var på bloggträffen i april. Jag måste ju visa J hur riktigt kaffe ska smaka, haha!

Stora F för precis 25 år sedan
Midsommar är ingen stor helg för oss och vi är aldrig inbjudna till nån stor fest eftersom vi inte har något gemensamt kompisgäng. Som särbo under många år utvecklar man andra typer av umgängen, och jag har själv under många år haft midsommarfirande hos mig med alla överblivna. Ni vet alla vi som varit singlar, ensamma med barnen eller bara inte känt för att sjunga "Blå, blå vindar och vatten..." och springa omkring i en nystruken blå skjorta is solskenet och sitta på bryggan och äta sill och jordgubbar med glass. Vi som inte riktigt passat in i den mallen.

Därför tar jag inte så hårt på sillinläggningar eller pajer till just denna helg. Jag brukar köpa lite god sill hos lokale fiskhandlaren och greja nåt att grilla, så är saken biff. Något gott att dricka till (gärna svalt bubbel) så blir det en bra dag och kväll utan krav.

Klyftans fisk i området där jag bor har världens godaste senapssill, utan överdrift. Efter att ha smakat den äter jag ingen annan senapssill. Så är det bara. Brantevikssill är också gott och en favorit hos oss. Sedan brukar Abba ofta lansera någon ny sill till helgerna och i år tänkte jag prova den med ramslök. Jag menar - det kan ju bara inte bli fel. Krämiga vita sillar är ingenting för mig, nej klara och friska ska de vara. Förutom senapssillen då.

OM jag skulle ha anordnat fest till midsommar skulle jag definitivt ha använt recept från någon av följande festfixare:
Sötaste Amy och Anki

Mårtensson kök - bästa skåningarna som alltid levererar fantastisk mat!

Remsans bistro - klimatsmart och vacker nursie/foodie som tänker eko!

Amys piece of cake - exotiska och vegetariska spännande alternativ till fisk och kött av fina Amy!


Nästa blogginlägg kommer att handla om kager, alltså kakor på skånska och hur man kan krydda en mjuk kaka på ett alldeles förtjusande enkelt sätt. Om man har rätt krydda vill säga...

Glad midsommar på er!
9 kommentarer:

 1. Hejhej ♥
  Ligger lite lågt med bloggandet....men kikar in för en...
  Glad Midsommarhälsning♥♥
  Kram Lollo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Samma här. Bloggtorkan sprider sig i sommar-Sverige. Kram till dig!

   Radera
 2. Önskar dig en fin midsommar, kram!

  SvaraRadera
 3. Hoppas förkylningen är puts väck så att du lan göra vad duckandes för imorgon, även om det bara är att ta det lugnt :) Önskar dig en riktigt skön midsommar!

  SvaraRadera
 4. Isch och fi för förkylningar, ingen vidare tradition den inte! Hoppas i alla fall att du känner dej bättre nu och att midsommarhelgen är fin. Här är det också hesa rösten för frugan, och hostan kom som ett brev på posten idag... Men bättre nu än när det är dags för semester!
  Så häftigt att hålet börjar försvinna nu, förstår Js stress att få det färdigt:) Det kommer att bli så bra!

  Och tack för den fina komplimangen, vi suger åt oss som bara den! Kagan ser vi fram mot att läsa mer om, vi anar lite vad som väntar:)

  Kramar till er alla tre!

  SvaraRadera
 5. Stackare med förkylningen : / Hoppas du mår bättre nu? TACK för den gulliga födelsedagshälsningen både på blogg/facebook jag blev jätteglad
  varm kram Sofia

  SvaraRadera
 6. Trevlig midsommar ( i efterskott) !!! Och krya på dig!

  SvaraRadera
 7. Hoppas du hunnit bli frisk nu! Fy för förkylningar (speciellt de som håller på i evigheter...!).
  Ja det är lite skevt, att traditioner ofta bygger på kärnfamiljstänket. Inget ont om det, men det passar ju faktiskt inte alla. Dags att släppa på tyglarna lite och tänka utanför den boxen. Men ingen rör min sill!!! ;)

  SvaraRadera
 8. Sommarförkylningar är banne mig värre än dem på vintern. Kanske för att det då är mer legitimt att sitta inne och kura.
  Midsommar är ett farligt stå hej och jag är också nöjd med det lilla. Lite god mat räcker. Sen att det senaste året blivit trevligt sällskap gör det inte sämre. Fast B och jag firade själva ett par gånger innan barnen kom.
  Klimatsmart foodie lät nästan präktigt, ha ha... Tack för komplimangen i alla fall. Kram.

  SvaraRadera