fredag 6 februari 2015

Kladdig kaka - fredagskakan 16!

TGIF säger jag bara. Äntligen fredag. De två gångna veckorna har varit bland de jobbigaste arbetsveckorna på senare år. Av olika skäl har saker och ting hopat sig, och när jag trodde att jag hade ca sjuttio texter och skrivningar att rätta visade det sig att jag hade glömt bort fyrtio som låg i en annan hög. Alltså ökade antalet till 110.

Nu stundar ändå sportlov vilket innebär ledigt för mina elever, men jag jobbar så klart. Jag funderar dock på att ta ledigt nästa fredag och bara vara hemma och ta det lugnt. Fylla på reserven liksom. Jag går på fälgarna nu och knappt det.

Det är hur som helst dags för fredagskaka och den här veckan blir det handfasta tips men inte direkt något recept här på bloggen. Jag länkar till några smarriga recept så har ni det alternativet om ni vill. De flesta har ju ett eget kladdkakerecept att ta till.

Jag bakade min allra godaste och kladdigaste kladdkaka, som innehåller 200 g smör och 200 g mörk choklad. Bland annat. Du kan välja att göra vilken kladdkaka som helst men jag tycker kanske inte att de där "kladd"-kakorna med torrt inre och kakao i smeten är värda att kallas kladdkakor. Var är det kladdiga liksom?

Nåväl. Sedan gjorde jag en chokladganache och bredde över kakan. I denna kladdiga yta ploppade jag ner Polly-godisar i olika färger (Sean Banan-varianten)! Det är väl det enda jag gillar med Sean Banan...

Resultatet blev en smarrig och kladdig födelsedagskaka till en arbetskamrat som jag uppskattar mycket.

4 kommentarer:

 1. Kladdkaka är så gott och gärna med vaniljglass till! Styrkekram!

  SvaraRadera
 2. Ojojoj, sicken goding Erika! Jag måste snart göra kladdkaka... längesedan nu jag åt och jag äter den gärna både med vaniljglass eller gammal hederlig vispad grädde. Stor varm kram till dig vännen!

  SvaraRadera
 3. Fullkomligt kassa är vi på det där med riktigt kladdiga kladdkakor, dom blir alltid genombakade och torra, så det har vi gett upp. Men vi äter gärna en sån där, en rinnande och kladdig sak.
  Och du, kramar till er skickar vi, helt utan kladd:)

  SvaraRadera
 4. Gahhhh give it to me ;) kram på dig fina Erika! /Sofia

  SvaraRadera