tisdag 3 februari 2015

Godis är gott!

Min sambo brukar sjunga (på odefinierbar melodi) ”Jag älskar godis, och godis älskar mig”. Eller… Han brukade sjunga det, för nu har han nästan helt slutat äta godis. Från att ha mölat i sig en godispåse på 13 sekunder blankt, har han övergått till att endast vid enstaka tillfällen unna sig några godisbitar och då i en helt annan takt än förut. Ganska klokt.

Själv äter jag gärna godis men helst då choklad eller lakrits. Jag försöker låta bli att göra det alltför ofta, men unnar mig det några gånger i veckan. Hellre lite godis av hög kvalitet än mycket av den mer tvivelaktiga sorten. Min käre pappa brukade ofta handla godis i stora mängder men inte alltid av den bästa sorten. Han fyndade godisspett och åldrade påskägg till billig peng i november och var mycket nöjd med detta. Det godis jag köpte tyckte han var löjligt dyrt. Men gott...
 
Bild från www.beccadesign.se
För ett tag sedan var jag på den underbara Choklad- och lakritsfestivalen i Göteborg. Där stod en tjej och sålde sina egentillverkade smycken av en alldeles särskilt fin sort. Företaget heter Becca Design och smyckena föreställer de allra mest frestande små godisbitar. Örhängen, berlocker, halsband, armband med godisar  långa rader! Lakritspipor, lakritskonfekt, godisbilar, djungelvrål och

Rebecca gör även bakverk som smycken – semlor, macarons, lussebullar och dammsugare. Smyckena är lite, lite ömtåliga då de är gjorda i cernitlera. Jag lyckades ha sönder ett örhänge och när jag ville köpa ett nytt var det inga problem. Jag fick köpa ett enda till ett lägre pris vilket är en fin service kan jag tycka.
Bild från www.beccadesign.se
 
När jag beställde tre stycken berlocker fick jag en armlänk på köpet som en bonus. Jag älskar mina godissmycken och tycker att ni också ska kika in på Becca Design. Bra presenter till den som har allt. Kanske inte till de yngsta barnen då de faktiskt ser väldigt naturtrogna ut och lätt kan hamna i en liten barnamun.

När jag beställde var halsbandet med hallon-macarons slut, men jag ska beställa det till min svägerska så fort det kommer in igen. Hon är nämligen världsmästare på att baka denna lilla sötsak.
 
Bilderna har jag lånat med tillåtelse av Becca Design.

 

4 kommentarer:

 1. Lakrits och choklad är också mina favoriter. Jag träffade igår en finlandssvenska över en fika och hon hade med sig lakrits till mig från Finland, mums :) Verkligen söta smycken. Kram!

  SvaraRadera
 2. jaaaa till choklad! Vilka fina smycken och klart man måste få äta godis lite då och då :) kram Sofia

  SvaraRadera
 3. Men så söta!

  Nu florerar Godisstopp-uppmaningar på sociala medier. Inte min grej, även om jag JUST NU är ganska bra på att hålla mig ifrån det. Lakrits (isländsk) och choklad is da thing!

  Kram kram

  SvaraRadera
 4. MEN ÅH! Så söta (i dubbel bemärkelse?)

  SvaraRadera