fredag 21 mars 2014

Fredagskakan 10 - ugglekakor och en orm som inte smakar pyton!

Den här veckan är det bloggtorka på riktigt. Jag har haft en ordentlig svacka och känt mig riktigt låg på många olika sätt, och då känns inte bloggandet roligt. Det här ska vara en blogg för inspiration och trevlig läsning; inte en blogg där jag vänder ut och in på min själ. Men nu känns det lite bättre och jag är bak- och kaksugen igen och nu ska det bli andra bullar!

I dag delar jag därför med mig av tidningen Hembakats recept på bullar, som verkar helt förödande! Jag följer Hembakat på Facebook där de generöst delar med sig av olika recept på smarriga bakverk. Dessa bullar ser rent himmelska ut och jag är säker på att mina arbetskamrater, som ju oftast är mottager av mina bakverk, kommer att älska dem. Det får bli nästa vecka för den här helgen ska jag vara packhjälp till lilla B som hastigt och mindre lustigt måste flytta ut tidigare än beräknat ur sin lägenhet.

Foto: Elenor Deliktas
Jag passar också på att dela med mig av min vän Elenors fantastiska ugglekakor, bakade av mördeg. Hon kan faktiskt göra konstverk av allt. När hon inte syr klänningar till prinsessor, bakar hon spännande kakor eller gör rugg-ugglor av tomma toapappersrullar. Jag har fått två stycken föreställande mig och sambon och min uggla har till och med en kjol som går att plocka av och på. Som en klippdocka, fast i 3-D,  för er som minns hur sådana ser ut. Hon bakar ormar, ugglor och får mig ofta att le eller skratta när hon skriver. Tack för det, min nyfunna vän!

Jag önskar er alla en riktigt fin fredag!

Foto: Elenor Deliktas12 kommentarer:

 1. Styrke kram till dig från en till som känt sig låg : ( kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Blir alltid glad av att gå in på din Blogg Erika <3 Elenors ugglekakor är så goda att jag "gömde" några för mannen ;-) Kramis Gerd

  SvaraRadera
 3. Usch och fi för låga dagar, även om det ju tyvärr blir så ibland men då är det bra att stanna upp och hämta andan lite som du gjort. Skönt att det känns bättre nu i alla fall!

  Härligt med nya vänner som dessutom kan bidra med så fina saker:)

  Kramar till dej och J!

  SvaraRadera
 4. Ja, ibland känner man sig låg och alltid vet man inte ens orsaken till det, men det blir oftast bättre. Men bra att du nu känner dig bättre. Kram!

  SvaraRadera
 5. Glad och tacksam att du har kommit in i mitt liv.
  Kramar i en stor hög /Elenor

  SvaraRadera
 6. Hoppas, hoppas att du fortsätter må bättre och denna svacka kommer inte tillbaka!
  Kramar! <3
  //Lana

  SvaraRadera
 7. Det är okej att känna sig låg, det tror jag vi behöver påminna varandra om ibland.
  Ugglekakorna är ju underbara! Får mig på gott humör!

  SvaraRadera
 8. Det är jobbigt att känna sig så och allt, nästan, blir tråkigt och jobbigt...Tur det vänder och blir bättre. Hur skulle det annars gå.

  Kram vännen.

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 9. Såna dagar har man ibland. Det bästa med det är att det känns så skönt efteråt! Som träning ungefär ;) Kram!

  SvaraRadera
 10. Gu´ så mysiga och inspirerande bakverk, ska visa min yngsta som studerar till bagare/konditor!
  Härligt att ditt "låga" börjar vända till lite ljusare :) Alla har vi perioder när man inte känner sig så uppåt, nu håller jag tummarna för att du känner dig bättre vännen:)
  Ha en fortsatt fin vår
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 11. Urgulliga kakor! Jag måste testa att göra några liknande!

  SvaraRadera