måndag 20 april 2015

Våren är här!

Våren är här. Jag går alltid och väntar på att det ska bli snöfall och att våren ska stanna av, när april har kommit. Fast nu tror jag inte att det blir något snöfall att tala om. Inte så att det lägger sig i alla fall.
Mycket jord behövs

I trädgården börjar det bli klart för sådd. Vi har grävt, hackat, flyttat stenar, lagt om gräsmattan där lilla vovven kissat ihjäl gräset och J har högtryckstvättat altanen så att den i det närmaste ser ny ut.  Grillen har dammats av och gått varm ett flertal gånger redan. Pallkragarna har fyllts med ny jord och den förbannade kirskålen har fått en omgång. Nu kan solen och värmen komma - vi är beredda!


Goliat vaktar planteringsbordet
På jobbet är det nationella provtider och allt vad det innebär för såväl elever som lärare. Mina studenter är på praktik och om bara en månad är de i skolan för sista gången innan de tar studenten. De har växt upp till unga män och kvinnor på väg ut i verkligheten. De är ganska väl rustade efter tre år på vår skola.

Jag funderar, tiddelipom, på allt möjligt. På grillmarinader, nybakat bröd, nysådda zinnior som jag fått av kusin Vitamin, Goliats tassar, mammas födelsedagspresent och på islams fem pelare. Mitt huvud är ett virrvarr och det är måndag morgon. Nu ska jag dricka kaffe innan jag möter mina goa elever.
8 kommentarer:

 1. Så fint ni har det. Ordning och reda även i trädgården.
  Jag funderar också på födelsedagspresent/er. Och lite annat. Sällan blir tankarna färdigtänkta.
  Kram, S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det kära S! Ett virrvarr i huvudet. Kram!

   Radera
 2. Ja o ja vad det finns mycket att fundera på. Det kommer av sig självt också. Själv har jag en massa i huvudet mest hela tiden. Vad ni gör det fint! Tänk att kunna gå ut och plocka något färskt att äta eller blommor att ta in. Sitta och titta på prakten. Det är fint det! :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en lyx som är obeskrivlig, att ha en liten täppa med egna växter. Kram!

   Radera
 3. Åhhhh, vi är så avis på er fina uteplats! Tänk att det redan gått ett hekt år snart sedan vi satt där och njöt av god mat, sol och framförallt underbart sällskap. Men snart är det dags, weeii!

  Kramar på både dej och kramaren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en osedvanligt fin helg, när ni förgyllde vår altan med glada skratt och kloka ord. Kram och kram från oss båda.

   Radera
 4. Så fint ni har det : ) ja hurra för våren helt underbart. kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack söta du! Ja, våren är min favorit, i alla fall just nu, haha! Kram!

   Radera