måndag 17 februari 2014

Bloggkärlek i Småland

Den här veckan bjuder jag på bloggkärlek. Jag kommer att skriva om några andra bloggare som jag tycker mycket om. De bor på olika ställen i vårt vackra land, men oavsett var ni bor kan ni med ett enkelt klick besöka dem på deras bloggar. Bra va!?

Jag har en vän som ser ut precis som en prinsessa. I alla fall så som jag föreställer mig en prinsessa. Hon är vacker och ler stort men kan också bita ifrån om så behövs. Hon är rolig, snäll och mycket klok. Henne har jag lärt känna genom bloggandet och jag är så glad över det. Vi har träffats ett par gånger och det känns så kul att få ses även IRL och inte endast över nätet.

Bild från Amys blogg
I senaste numret av hembakat ler hon mot läsarna från ett uppslag där hon bakar kakor med chili i. Amy heter hon och pratar småländska så att man blir lite kär. En del till den grad att de till och med vill bjuda henne på gröt.  Hon lagar indiskt, vegetariskt och är en hejare på raw food och andra nyttiga saker. Titta in på hennes blogg Amys piece of cake och inspireras av olika recept med ingredienser som chiafrön, koriander och chili.

Här kommer ett recept som jag lånat av Amy. Jag har modifierat det lite, så som jag alltid gör med recept.


Lök- och tomatchutney

1 röd lök
4 tomater
2 msk färsk koriander, hackad
2 msk limesaft
0,5 tsk hel spiskummin, torrostad
1 krm salt
1/2 röd chili av valfri styrka

Hacka löken fint. Kärna ur tomaterna och hacka dem i små bitar. Kärna ur chilin om du inte vill ha så stark chutney. Skär den i små bitar - akta dig för att gnugga dig i ögonen eller på andra känsliga ställen.

Lägg lök och tomat i en skål tillsammans med övriga ingredienser. Blanda väl och låt stå och dra i minst 15-20 minuter, gärna längre så att smakerna gifter sig.





19 kommentarer:

  1. Visst är hon en prinsessa den där Amy!

    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Jag önskar jag hade träffat er irl. Kram till er båda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kram Katarina, snart hoppas jag att vi också ses!

      Radera
    2. Kram! En dag kanske vi ses alla tre!?

      Radera
  3. Men åhhh, så fint du skriver vännen....! Jag blir rörd och generad :)

    Tack själv för att jag har fått träffa dig IRL... det är alltid så roligt att ses. Hoppas att jag inte biter ifrån alltför mycket bara... jag kan låta barskare än vad jag är ;) Stor kram på dig fina vännen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du låter inte barsk! Däremot står du för vad du tycker och det är en konst att göra det i kombination med att vara hjärtegod och snäll! Kram!

      Radera
  4. Fina Amy : ) och vad fint skrivet : ) kram /Sofia

    SvaraRadera
  5. Ja, Amy känner jag igen och gillar hennes blogg också!
    Kram! Gosia!

    SvaraRadera
  6. Härligt med bloggkärlek, en av de bästa sorters kärlek som finns! Och visst är det en härlig Smålandsprinsessa vi känner:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bloggvärlden är en rar variant som bara växer sig större. Det finns fler bloggare som jag tycker väldans mycket om. Kram på er.

      Radera
  7. Ett jättefint kort av henne! Tror hon passar att vara tidningskändis :)

    Tack kära du för det du skrev. Det var en jobbig vecka på flera vis.. Och barnen var oroliga.. Ja du vet hur det är. Jag förstår inte att han orkar med så mycket smärta. Jag skulle nog inte ha gjort det, tror jag. Nu blickar vi framåt och har har förtröstan.

    Tack. Puss på panna! Smack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fina pralinen! Du är min favoritpralin! Förtröstan är ett fint ord. Kram!

      Radera
  8. Vilken fin bloggkärlek:)
    Härliga ni ha det gott:)

    SvaraRadera