söndag 4 januari 2015

Nytt år igen - välkommen 2015!

Nytt år, nya föresatser. Jag tänker att det ska bli ett bra år på så sätt att jag ska försöka kräva lagom av mig själv. Inte för lite och inte för mycket utan precis så där mycket att jag orkar med allt utan att trilla ihop av trötthet. Det är så lätt att ge löften om att äta rätt, träna mer, röka mindre eller vad det nu kan vara. Efter det senaste årets vedermödor känner jag att det får vara med sådana löften. Jag lovar ingenting.

Veckan som kommer är en arbetsvecka med den trevliga egenheten att redan tisdagen är en röd dag. Så finurligt och bra! I morgon kväll är vi bortbjudna, jag och J, till kusin Vitamin som har utlovat vilt. Hjort vill jag minnas att hon sa och det brukar ju alltid vara gott. Min käre storebror kommer också, så jag längtar redan dit.

Jag och kusin Vitamin som de stränga skolfröknar vi är!
Annars är det en vanlig vecka skulle jag tro. Fullmånen lyser med kraft och jag vrider mig sömnlös nattetid. Ett elände är det med månljus men det är tur att det finns spännande böcker att läsa då gluggarna inte vill trilla ihop. Jag har precis läst ut Bea Uusmas bok omAndré-expeditionen och hennes besatthet över att få veta vad som egentligen hände de tre äventyrarna som hittades döda många år efter resan. 

Teorierna har varit många och Uusma drevs hårt av sin längtan att få veta. Hon reste flera gånger mot den plats där André och de andra hittades men fick egentligen inget vattentätt svar.  Det är spännande med människors längtan efter sanningen ibland. Läs den om ni gillar mysterier i verkligheten.

Ikväll ska jag läsa i en annan mysteriebok, nämligen Mystik på svenska slott: nutida spökupplevelser. Denna sköna bok fick jag i julklapp av lilla B och jag blev bara så glad. Det var inte en bok jag tidigare hade sett och därför extra kul att hon hittat så rätt. Boken handlar om sjutton svenska slott där människor upplevt oförklarliga saker och berättar om dem på ett vettigt sätt. Även den som tvivlar på ett liv efter detta kan fascineras av bokens historieskrivningar om de olika slotten. Ett hett boktips alltså!

Sist i dag länkar jag till Coops recept på Saltimbocca med kalvfärs. Detta åt vi igår och jag kan bara säga MUMS! Jag använde kalkonbacon och gjorde även balsamvinägerglacerade tomater till. Palt-koman var total!

11 kommentarer:

 1. Underbara du! Fina boktips och kloka "påminnelser" om vardagssaker/tankar/löften! Önskar dig allt gott som finns i livet Erika! Nu ska jag ut och yla i månskenet! Gerd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, då hörs vi under fullmånen! Tack snälla Gerd! Kram!

   Radera
 2. Tack för boktipsen! Kram och ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 3. Spännande med bok om spöken! Låter i min smak! :)
  Tycker ditt nyårslöfte är mycket sunt!
  Ha en fin dag!
  Kram
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, den boken kan jag verkligen rekommendera!!! Kram!

   Radera
 4. Men hej, där har vi ju en vitamin som vi känner igen! Sänd en hälsning från oss när ni träffar henne, det är en dam som vi aldrig kommer att glömma (helt och håller på ett positivt sätt!).
  Ena halvan här har faktiskt, för första gången, avgett nyårslöfte och vi får väl se hur det går. Ingen bantning eller sådant...

  Hoppas ni får en härligt kväll,
  kramar på er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vitamin hälsar tillbaka! Hon ser fram emot att få avnjuta ert sällskap igen någon gång! Spännande med löften som går att hålla! Kramar!!!

   Radera
 5. Jag köpte en bok till sambon i julklapp också om den expeditionen men av annan författare. Tänker läsa den. Verklighetsspänning. Tror den är bra. Jag gillar fullmåne. Vill yla och aldrig gå in, ungefär.. ;)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att du gillar fullmånen - och lite spännande! Kram!

   Radera