måndag 18 april 2011

Påskveckan

Nu har mina elever gått på påsklov så det är tyst och stilla på jobbet. Jag har semestertjänst vilket betyder att jag jobbar när de flesta andra lärare har lov. Det är inte utan att jag längtar efter lite ledigt jag också. På skärtorsdagen blir det en resa till Karlskrona där min familj bor. Jag hoppas dock på att kunna vara i kolonin och stugan på annandagen då jag åter är hemma.

Jag har ännu inte sett efter hur planteringsbordet i kolonin klarat vintern. Hemma i trädgården i väst står ett lite nyare bord. Inte så piffigt men ganska användbart. När jag planterat färdigt brukar jag ställa krukor med blommor på bordet, så får det en användning till.

Uppstickare
Förra året satte jag pioner från min brors trädgård i Blekinge. Först i år har de tagit sig ordentligt.  Jag hoppas nu på att de får stå ifred för Goliast som älskar att spela fotboll på de flesta av mina växter. Han gör det med en sådan intensitet att inget som står i vägen överlever. Paradisbusken fick sig en omgång av hans huggtänder förra året och repade sig svårligen.
Goliat binder midsommarkrans
1 kommentar:

  1. Åh, pioner - jag tror att det är min absoluta favorit faktiskt. Även om blomningen är kort är den så intensiv när den pågår. Vilken färg på blommorna är det på den från din brors trädgård?
    /Elin

    SvaraRadera