söndag 17 april 2011

Soliga söndag!

 Söndagen har varit solig och jag har varit ute nästan hela dagen. Jag och J åkte till kolonin på förmiddagen och lämpade av nya toastolen, diverse kuddar, överkast och annat som fått övervintra i min lägenhet. Förhoppningsvis kommer toa-fixaren den här veckan så att vi kan koppla på vattnet igen. Det är inte så kul att vara i stugan när det inte finns vatten...


Scilla
I trädgården hade krokusarna redan blommat över. Forsythian har gått i knopp och scillan blommar nästan oanständigt blått!


Kryddträdgårdens jord var karg och tom - jag undrar just vad som kan ha överlevt den bistra vintern? Isopen från Ven?  Citronmelissen från lägenhets-trädgården? Eller rent av min citrontimjan? Det återstår att se när det blir varmare och fler växter vågar sig upp ovan jord. Ringblommorna bredvid kryddträdgården försådde förmodligen sig själva - de är näst intill omöjliga att bli av med. Men vackra är de förstås när de blommar!

Så här vackert var det i somras:

Ringblommor i kryddträdgården.
Jag har också sått en massa frön i småkrukor hemma i lägenheten i väst. I dag blev det stockrosor i många färger, ruccola, zinnia och aster. Jag passade på att så lite frön direkt i rabatterna också. Det är kanske för kallt ännu men jag tar risken.

Mitt planteringsbord som jag köpte förra året kom väl till pass. Det ser lite slitet ut efter den kalla vintern ute, men jag ska olja in det så snart jag orkar. Samma sak med mitt lilla bord och en stol som står utanför rumsfönstret. Jag borde ha tagit in dem över vintern...

I dag länkar jag till en fin hemsida med en härlig utlottning! Jag älskar tävlingar!
http://minlillastugaattiz.blogspot.com/2011/04/utlottning.html

Ha en skön söndagkväll alla!4 kommentarer:

 1. Oanständigt blå är en bra beskrivning på scillans underbara blå färg. Visst är det härligt att äntligen kunna vara ute och pyssla utan att behöva frysa.
  Fortsatt trevlig vecka.
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Ja, frusit har jag gjort hela vintern! Nu är det dags att svettas lite, haha. Ha en bra vecka du också! /Erika

  SvaraRadera
 3. Va mysigt att ha en liten stuga att åka till och fixa. :)) Ja, klart man ska chansa, det kan ju få vägen. Lycka till. :)) Kram

  SvaraRadera
 4. Ja, jag älskar min stuga! Tyvärr har vi problem med översvämning i källaren så en dränering är förestående, men det ska lösa sig! Tack för att du tittade in! Kram!

  SvaraRadera