torsdag 14 april 2011

Snart helg

Äntligen lyser solen igen. Det regnade hela dagen i går och jag hade nästan gett upp hoppet om våren. Igen. Efter en vinter som denna är hoppet om sol skört, och det behövs inte mycket gråväder förrän man åter är djupt nere.

Ikväll tänkte jag så lite blomsterfrön i mina krukor och ställa dem i en hylla inomhus. Jag har satt ihop ett litet västhus av gröna metallrör, men tagit bort plasthöljet som egetnligen ska dras över hela härligheten. Ställer man det inomhus behövs det inte, så nu är det bara att börja odla. Jag har köpt finfina fröer från http://www.odla.nu/ som säljer alla möjliga roliga växter. Stockrosor i många färger, luktärter, Zinnia, taklök och aster ska det bli när det blir färdigt. Från kolonins växter samlade jag frön från lilafärgad Allium och akleja. Jag tänkte så dem i min trädgård i väster - det är lätt att glömma bort den när jag nu har två ställen att odla på.

Rosbusken i kolonin
Annars blir det en kväll i tvättstugan, hej och hå! Hela vintern har jag haft en tvättkorg full med handdukar från stugan, som jag funderat på att tvätta. Det har bara blivit funderingar hittills men nu är det dags. Jag funderar på att be stora F om hjälp, så att jag får färdigt sex maskiner som planerat. Lilla B ligger förkyld och orkar just inte mer.

2 kommentarer:

  1. Oj vad fint det kommer bli med alla blommor! Just nu gör hundarna tjur-rusningar in och ut i trädgården, Sputnik i täten förstås.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag längtar redan efter humlesurret i rosbusken.

    SvaraRadera