torsdag 31 januari 2013

Skicka vidare lite glädje

Hos en av mina bloggfavoriter läste jag igår ett bra inlägg om att "skicka vidare", eller som romanen med idén heter "Pay it forward". Det hela handlar om att göra goda gärningar helt utan egen vinning, för att det så småningom ska löna sig så att alla får ta del av det goda. Hajar ni? Jag gör tre bra saker för tre personer utan att de har bett om det. Kanske klipper jag gräset åt min sjuka granne så att det är fint på gräsmattan när han kommer hem från sjukhuset. Jag ger en bukett blommor till min kompis som är ledsen för att hennes chef varit orättvis. Jag skickar ett fint kort till en bloggvän för att hon ska bli glad.

De ska sedan i sin tur göra tre goda gärningar för någon annan, vem som helst. Sedan gör DE tre goda gärningar för någon annan osv. Det här är väl inte en revolutionerande idé men jag tycker om den i all sin enkelhet, eftersom det bygger på osjälviskhet.

Därför hänger jag nu på bloggaren Lenas idé om att skicka vidare. De tre första bloggare som kommenterar det här inlägget och gör samma sak på sin blogg, kommer att få någonting av mig under det kommande året (jag säger inte när). En överraskning på posten helt enkelt. Det blir inget dyrt eller galet exklusivt men kanske något hemmagjort eller specialköpt just för dig. Något för att glädja just dig. För uppmuntran och glädje behöver vi väl alla!?

Dessa tre vänner måste alltså göra ett sådant här inlägg på sin blogg! Sedan kommer de goda gärningarna att rulla vidare och vidare. Varför då bara till de som har bloggar? Ja, varför inte? Kanske för att vi är många bloggare som aldrig har några annonser eller intäkter utan bara bloggar på för att förhoppningsvis glädja andra. Bloggen har också en stor förmåga att sprida glädje och dela med sig av både det som är härligt att dela med sig av och det som är svårt att bära ensam.

Alltså - pay it forward!


5 kommentarer:

 1. Länge leve altruismen! Du gör så mycket för mig redan så det behövs inget extra. Blir varm i hela kroppen när jag tänker på Dig. Puss vännen! / Li.

  SvaraRadera
 2. vill bara säga att vad himla kul att du hakar på! Räkna INTE med min kommentar nu utan jag skriver ändå. Har mina jag ska fundera ut något till redan :)
  Men även om man inte är med i detta tycker jag det är klokt att tänka dagligen på vad man kan göra för någon som gör den andre glad på något vis.
  God het måste löna sig och leenden smittar!
  kram Lena från make a head food

  SvaraRadera
 3. Åhhh vilken toppenidé : )) stor kram från din bloggvän i Hjo Sofia

  SvaraRadera