torsdag 21 februari 2013

Dumlemousse

Igår försov jag mig rejält, men i dag är jag uppe med tuppen och sitter och rättar prov i väntan på att göra en presentation inför Göteborgs politiker i Utbildningsnämnden. Jag är lite nervös över att den riktiga nervositeten inte har infunnit sig. Fattar ni vad jag menar? Jag borde ju vara ganska nervös, men jag är inte det. Eller borde jag inte det? Jag blir nog nervös precis innan jag ska gå fram...

Presentationen handlar om det arbete jag gjorde i höstas tillsammans med några andra inom gymnasieskolan i Göteborg, och jag KAN ju det jag ska prata om. Samtidigt så är det stort att vi nu sjösätter vårt program inför de som faktiskt bestämmer hur skolan ska se ut framöver... Håll tummarna för mig!

Jag måste få bjuda er på ett härligt recept på en dessert. Kanske passar den fint till helgen? Jag fick denna galet goda mousse hemma hos en mycket fin vän, i tisdags. Hon (och en underbar vän till) bjöd på många glada skratt och en värmande brasa i vintermörkret. Vi åt papardelle med kronärtskockor, parmaskinka (jag fick kalkon), pinjenötter, parmesan, ruccola... Ja, ni fattar själva. Hur gott som helst! Till dessert fick vi Dumlemousse. Tack finaste Tina! Här är receptet:

Bild: www.wikipedia.org

Dumlemousse 


200 g Dumlekolor
3 dl vispgrädde

Hacka Dumlen i mindre bitar. Lägg ner i kastrull med grädden och smält försiktigt allt till en kräm. Får ej koka! Ställ den kallt i kylen i ett dygn. Vispa upp den med elvisp strax före servering. Fördela moussen i vackra glas på fot och toppa med färska jordgubbar. Vackert och gott!

Jag läste någonstans att detta recept fungerar lika bra med Mars eller Japp (vad heter den nuförtiden?). Det har jag dock inte provat själv, så jag reserverar mig.

13 kommentarer:

  1. Så klart att jag håller tummarna!

    SvaraRadera
  2. Tänker på Dig,jag vet att Du klarar det bra.
    Inger

    SvaraRadera
  3. Jag håller tummarna för dig! Dumlemousse låter gott! Kram

    SvaraRadera
  4. Du kommer att klara det galant! Det vet jag. Du är en skärpt kvinna som vet vad du pratar om. Det där normala att man känner sig förvirrad ibland är ju som det ska vara. Men nu antyder jag inte något om att du brukar vara förvirrad bara så att du vet :)) Jag håller tummarna ändå fast jag vet att det kommer att bra!

    Jag har gjort samma men med marianne godiset. Det går bra med massor av olika sorters godis. Vi åt "marianne fluffet" till kladdkaka och det blev jättegott!

    Nu ska jag läsa lite i en bra bok jag fått. Ska inte anstränga mig något alls innan jag far på jobbet. Jag är förkyld ännu och har hostat mig hes, stämbanden har lagt av.

    Lite gröna kramar till dig!

    SvaraRadera
  5. Åh, vi håller tummarna nu för att det gick bra idag, men det är väl klart det gjorde. Är du lika duktig på att prata som du är på att skriva så gick det säkert mer än bra:)

    Dumlemousse lter ju onekligen gott, men framför allt så verkar det ju oerhört ätt att laga till och det är vi ju inte alls motståndare till!

    Kramar

    SvaraRadera
  6. Instämmer med de övriga, det gick säkerligen kanon duktiga du!

    Detta kallar jag för dumlefluff och har som fyllning i tårtor, blir hur gott som helst och ja, du kan ta din favoritchoklad och göra på det här viset, mums mums kram!

    SvaraRadera
  7. Klart det gick kanon för dig idag kan jag tro. Duktig, påläst och engagerad : ) yes! Efterrätten jag säger bara mums. Vill prova nuuuuuuuuuuuuuuuu ; ) Jag är trött efter veckan phu! En dag kvar till helg : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  8. Är säker på att det har gått bra idag. Hoppas också att alla i Utbildningsnämnden förstår hur duktig du är och hur mycket du brinner för frågorna.
    Klart vad jag ska bjuda på till efterrätt på söndagens familjemiddag - dumlemousse!
    Kram bp

    SvaraRadera
  9. Ååå, det lät mycket gott. Det får jag nog ta och prova snarast. Kanske redan imorgon till Mell. Ha det fint, Petra

    SvaraRadera
  10. Hur gick det?

    Kram! Jag önskar dig en fin helg. Själv ska jag försöka vila mig till lite kraft, finna lite energi. Jag önskar dig detsamma vännen.

    SvaraRadera
  11. Låter ju galet gott och enkelt. Vi behöver något sött att pigga upp oss med i sjukstugan.
    Men Lillebror gillar inte choklad, undrar om man kan göra någon variant på bilar eller citronkolor.

    Kram och trevlig helg. Lena från make a head food

    SvaraRadera
  12. Hoppas det gick bra för dig! Vilket jag är säker på att det gjorde. Heja dig! Jag hade nog dött en smula, inte min grej alls.

    Mysigt med tjejmys,och med lite mousse på det hela gör ju allt bara ännu bättre.

    Kram kram

    SvaraRadera