torsdag 7 februari 2013

Möt Mr cakepop!

Igår hade jag kungligt roligt i mitt kök. Jag bakade cakepops och dekorerade dem med ögon och näsa. Lilla B tyckte nog att det var ganska fånigt, för jag stod och fnissade i köket åt mina egna skapelser. Kanske var det inte de vackraste kakor jag bakat, men bland de roligaste tyckte jag själv. De ser helt enkelt ut som några figurer i Sesame street eller nmöjligen Muppet show.
Pops i flock!

Jag doppade popsen i candy melts, vilket är något jag inte provat förut. Det är en slags chokladliknande droppar som man smälter (i den berömda chokladsmältaren eller i vattenbad). Sedan doppar man godis eller kakor i detta för att få en snygg yta på sina alster. Och en god smak! Kanske var det inte tillräckligt varmt i min smältare för jag tycker nog att smeten var ganska trögflytande och lite kornig. Mina cakepops blev lite buckliga, men vad gör det om hundra år? Det var jättekul hur som helst.

När jag gjorde dessa pops, bakade jag först en kladdkaka. Den blev lite hård i kanterna, för det var en sån dag igår när inte mycket blev som jag ville. Jag skar bort det hårda och mixade kakan. Min blender gick givetvis sönder så jag fick mosa för hand sen. Jag blandade kaksmulorna med Philadeplhia Marabou och formade bollar. Givetvis glömde jag bort att använda min nyinköpta cakepopformare, vilket jag svor en ed över efteråt.

När jag var i Karlskrona sist köpte jag ögon av socker. Dessa satte jag på popsen. Till näsa fick de en mimosakula med socker. Mun struntade jag i, för det hade jag ingen. Man kan ta lakritssnöre om man vill.

Jag inspirerades av ett vinnande kladdkakerecept hos Aftonbladet. HÄR kan du hitta originalet.

Kladdkaka till cakepops


4 msk kakao

1,5 dl vetemjöl

3 dl socker

2 ägg

en nypa salt

100 g smält smör
10 dumlekolor
en stor näve mini-marshmallows

15 hackade godisbilar
Vispa ägg och socker och blanda ner de andra ingredienserna. Häll smeten i en smord springform.  Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader, ca 30 minuter. Låt svalna.
Mixa kakan och blanda den med en ask Marabou Philadelphia färskost. Rulla bollar och stick klubbpinnar eller grillpinnar i dem. Doppa dem i smält choklad eller candy melts i valfri färg.



14 kommentarer:

  1. Åhh wiiihooo de är ju stentuffa!! Galet roliga! Där står de och pratar med varandra - Hej du! jasså du. är det så du. Hörde jag förstås med min alltför livliga fantasi..Ja jag vet. Det är "bara" cakepops. Inte levande. Men ändå :))

    Tror dina elever kommer att uppskatta det!

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst ser de ut att samtala!? Det tyckte jag också. Typ: "Har du hört om...?" "Näe, det menar du inte?"

      Mina elever ska uppskatta de annars sänker jag betygen. Fniss!

      Radera
  2. Wow, vilken snäll fröken! :) Jag vill också vara din elev! ;)
    Cakepops ser ju jätteroliga ut! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Söta! Förstår att du stod och småfnittrade när du gjorde dem, alla med eget utseende och uttryck!

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det kändes lite som att äta upp sina barn, haha! De var alla olika! Kram!

      Radera
  4. Åh, vilka söta cakepops! Kladdkaka special kommer bli succé bland dina elever. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den kladdkakan är så speciell att jag inte ens lägger ut receptet här... Kram!

      Radera
  5. Kanske blev det fniss och kommentarer bland eleverna också - de små figurerna är roliga o helt underbara! Jag saknar inte bara dig utan också dina fina bakverk! Kram bp

    SvaraRadera
  6. Vilken rolig läsning om dina cakepops som inte verkade allt för enkla att styra ihop trots det blev de ju gudomligt söta. Jag har funderingar att prova till ett kommande kalas som är på G men jag kanske nöjer mig med mashmallow pops ;) vi får se!!!

    Kram Ullis

    SvaraRadera
  7. Men det var ju jättefina!
    Men du, FINNS det på riktigt cakepopformare.
    Coolt!
    Kram lena från make a head food

    SvaraRadera
  8. Häftigt när man kan ha så kul i köket och stå och fnittra lite för sej själv, då är man verkligen på rätt väg:) Matlagning och bakning ska ju vara kul och glädjefyllt!
    Fina blev dina små kakmonster i alla fall

    Kramar

    SvaraRadera
  9. ÅÅÅÅ vad fina! Vill också ha!!

    SvaraRadera
  10. heheh dem blev ju ursöta,coolt med ögon.
    Ett tips är att använda olja eller cocosfett då blir inte chokladen så trögflytande utan ganska rinnande och blir då slätare men ja tyckte de blev mer personliga så.

    SvaraRadera