tisdag 25 mars 2014

Tisdagskyckling med rester

Ibland är det motigt att laga mat, även för en som älskar det i vanliga fall. Sedan en vecka tillbaka har jag mest ätit ute. Trötthet men också andra trevligare omständigheter har gjort att det blivit flera restaurangbesök, men också hämtmat och halvt om halvt halvfabrikat. Det måste inte vara roligt att äta eller laga mat, men för mig måste det vara gott. Jag vägrar Gorbys, Ravioli på burk och soppa på påse. Det smakar helt enkelt inte gott i min mun. Min mage mår inte heller bra av sådan mat.

Ikväll blev det fetaost, libabröd, chilifrukter fyllda med ost, oliver, kycklingfilé med citron, hoummus, ajvar relish och en enkel coucoussallad. Bara att plocka till sig det man vill ha, och njuta av att slippa diska en massa efteråt. Lite plock som fanns i kylen och som väntade på att bli uppätet.

Kycklingen skar jag i skivor och marinerade i drygt en timme i citronsaft och svartpeppar. Sedan in i ugnen en kvart eller så på 225 grader.

Vad brukar ni laga när orken tryter men ni ändå vill äta något gott och relativt nyttigt?


19 kommentarer:

  1. Antingen hämtar vi hem sushi eller så blir det rester från frysen när inspirationen inte finns där. Och äta ute är ju aldrig fel:)
    Att plockmat är en stor favorit i vårt kök är ju ingen hemlighet och vi hade mer än gärna satt i oss av ert plock!

    Kramar till er båda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir plock hos oss när vi ses. Rökta skaldjur är perfekt plock. Särskilt om man får dippa dem i goda såser. Nomnomnom! Kram från oss båda!

      Radera
  2. Ärligt talat, här blir det knäckemackor o te när orken tryter. Inte det nyttigaste, men det funkar till morron middag kväll.
    Ville bara säga att jag förstår om du inte orkar blogga, kommentera andra bloggar och allt sånt där. Det går inte att palla allt hela tiden. Jag är likadan. Läser massor bloggar men orkar sällan kommentera o än mer sällan uppdatera min egen blogg. Men men, förr eller senare kommer vi nog igen, både du och jag! *kram*
    /Trollmamma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är klart att vi kommer igen! Stor kram och tack för din omtanke!

      Radera
  3. mums vad gott : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  4. Plockmat är gott, mums! Omelett är något jag lagar när jag inte kommer på något annat :) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Omelett är en klassiker som jag tyvärr inte tål så bra. Annars är det perfekt snabbmat! Kram!

      Radera
  5. Jag brukar äta lite vad som helst.. Men om jag vill bli mätt, som de flesta vill ändå, och jag inget har, för vi har inte handlat suck, ja då är det lätt att göra en omelett och blanda ner både grönsaker och annat. Eller varför inte smälla i sig två kokta ägg rätt upp och ner bara. I kris skulle jag det. Jag behöver inte potatis alltid utan tycker det går bra med fisk/kyckling/kött och grönsaker. Behöver inte sås heller. Fast det är ju iofs väldigt gott. Soppa är ju bra. Har nästan alltid lax, torsk och räkor i frysen. Fast räkor (och torsk?) är väl egentligen "förbjudet" pga utfiske. Morötter har vi alltid och potatis. Då är det purjolöks problemet. Den hinner bli gammal innan vi ätit upp hela. Men jag har kommit på att om jag fryser in färdigskuret i lagom stora portioner går det snabbt att ta fram och blanda ner i soppan. Det viktigaste är att barnen får i sig middag. Men de är dåliga på att äta och allt är dåligt.

    Fy vad jag svamlar ikväll.

    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du svamlar väl inte! Jätteklok är du och purjolöksproblemet är detsamma som mitt ostproblem. Den blir alltid hård och jag får riva den för att ha i gratänger. Kramar till dig!!!

      Radera
  6. Jag önskar dig en bättre vecka än förra...

    Kram

    SvaraRadera
  7. Men vilken höjdare till middag! Det hade jag gärna ätit. Min första tanke när jag vill laga något enkelt är linsgryta. Röda linser och krossade tomater finns alltid hemma, och det är nästan allt som behövs. Och turkisk yoghurt finns också alltid i kylen, att krydda upp och klicka på :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Linssoppa brukar jag göra. Jättegott, klimatsmart och nyttigt!

      Radera
  8. Färdia gnocchis brukar jag köpa! Och fräsa på de grönsaker som ligger och skräpar. Lite parmesan på det, som jag alltid har hemma, så är det komplett.
    Eller så hämtar jag sushi... som igår senast.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gnocci med parmesan är hur gott som helst! Och sushi! Jag gillar!

      Radera
  9. Tonfisk eller makrill på burk är min räddare i nöden. Bara öppna och ät ;-)

    SvaraRadera
  10. Det gäller att hitta sina favoriter bland snabblagad mat, men ibland är det inte roligt att laga mat alls och då hjälper inte ens att maten är snabblagad. Plockmat/tapas är perfekt då tycker jag. Då kan man köpa mycket färdigt; charkuterier, oliver, ostar och annat gott utan att maten känns tråkig. Det ni njöt av hade inte jag tackat nej till!

    SvaraRadera